Η υπηρεσία άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων Hangouts της Google η οποία αντικατέστησε το Google Talk, αποκτά μια νέα έκδοση στα Windows αλλά και το Chrome OS με έμφαση στον ανανεωμένο σχεδιασμό της.

Όπως ίσχυε και με την προηγούμενη έκδοση, το νέο Hangouts για Windows διατίθεται μέσω του Chrome browser και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ανεξάρτητη εφαρμογή χωρίς να χρειάζεται να είναι ανοιχτός ο browser της Google.

 

Στο ανανεωμένο σχεδιασμό, κάθε συνομιλία εμφανίζεται στο δεξί μέρος της οθόνης με ένα μικρό κυκλικό εικονίδιο, κάτι που μας θυμίζει τα chat heads της εφαρμογής Facebook Messenger στα smartphones. Όταν λαμβάνετε νέο μήνυμα, το Hangouts εμφανίζει σχετική ένδειξη, με τα μηνύματα να συγχρονίζονται πάντα και με την moblie εφαρμογή του Hangouts στην πλατφόρμα του Android και του iOS.

 

Με την τελευταία ενσωμάτωση της υπηρεσίας Google Voice, ο χρήστης είναι σε θέση να πραγματοποιήσει και να λαμβάνει τηλεφωνικές κλήσεις μέσα από την εφαρμογή μέσω του Hangouts Dialer, με τις αντίστοιχες χρεώσεις να ισχύουν πάντα. Όπως ισχύει και με την έκδοση για web, είναι επίσης δυνατή η πραγματοποίηση βιντεοκλήσεων αλλά και η αποστολή/παραλαβή SMS.

 

File.png Download: Hangouts - Chrome app

Link.png Site: Chrome Blog