Σε μια πολύ σημαντική κίνηση προχωρά η Google, επιτρέποντας πλέον την εκτέλεση εφαρμογών του Android σε συστήματα Windows, OS X και Linux, μέσα από τον Chrome browser.

Ως εξέλιξη του App Runtime για Chrome (ARC) το οποίο ανακοίνωσε η εταιρεία τον περασμένο Σεπτέμβριο, το όλο εγχείρημα θεωρείται ακόμα "πειραματικό", με τις πρώτες εντυπώσεις όμως να είναι άκρως θετικές. Πλέον οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κατεβάσουν το εκτελέσιμο αρχείο μιας Android εφαρμογής (.apk), και να το τρέξουν μέσα από το αγαπημένο τους λειτουργικό σύστημα. Δε λείπουν οι περιορισμοί όπως η εκτέλεση μιας εφαρμογής κάθε φορά καθώς και η απουσία υποστήριξης touch από συστήματα που διαθέτουν οθόνη αφής όπως το Surface Pro 3.

 

Για να επιτευχθεί ο σκοπός εκτέλεσης μιας Android εφαρμογής σε κάποιο από τα υποστηριζόμενα λειτουργικά συστήματα, θα πρέπει να κατεβάσετε πρώτα το ARC Welder app, και στη συνέχεια το apk αρχείο της εφαρμογής που σας ενδιαφέρει από το Play Store της Google. Το ARC βασίζεται στην έκδοση 4.4 KitKat του Android κάτι που σημαίνει ότι πολλές από τις εφαρμογές του Play Store είναι συμβατές, με τα προβλήματα να δημιουργούνται όταν πηγαίνετε να χρησιμοποιήσετε λειτουργίες της εφαρμογής όπως η χρήση κάμερας η κάποιας άλλης λειτουργίας της εφαρμογής η οποία στηρίζεται σε τεχνικό κομμάτι του android smartphone ή tablet όπως το επιταχυνσιόμετρο.

 

Πλέον όσοι αναπτύσσουν εφαρμογές ή παιχνίδια για Android μπορούν να βελτιστοποιήσουν το τελικό τους αποτέλεσμα για την αποφυγή των παραπάνω προβλημάτων ενώ το όλο εγχείρημα της Google διαφοροποιείται σημαντικά από αυτό της Microsoft και των Universal Apps, κάνοντας στην ουσία την ίδια την πλατφόρμα universal.

 

Link.png Site: TheVerge