Ο Google Chrome μπορεί να είναι ένας από τους καλύτερους browser της αγοράς με φανατικό κοινό, κανείς όμως δε μπορεί να αμφισβητήσει ότι είναι και ο πιο "βαρύς", ζητώντας αρκετή επεξεργαστική ισχύ από τον υπολογιστή που τον τρέχει, κάτι που οδηγεί σε πιο γρήγορη εξάντληση της μπαταρίας αν μιλάμε για φορητό υπολογιστή.

Αντιδρώντας στα συνεχή αρνητικά σχόλια, η Google ανακοίνωσε σήμερα ότι αρχής γενομένης από τις επόμενες εβδομάδες, ο Chrome αυτόματα θα σταματάει την αυτόματη αναπαραγωγή flash περιεχομένου που υπάρχει μέσα σε μια ιστοσελίδα, αν αυτό δεν αποτελεί κεντρικό σημείο της ιστοσελίδας.

 

Με τον τρόπο αυτό και σύμφωνα με τη Google γίνεται πολύ σημαντική εξοικονόμηση μπαταρίας αν χρησιμοποιείτε τον Chrome από φορητό υπολογιστή ενώ παραμένει πάντα η δυνατότητα συνέχισης της αναπαραγωγής, πατώντας απλά το χαρακτηριστικό κουμπί στην επιφάνεια του flash περιεχομένου. Ο νέος τρόπος εμφάνισης περιεχομένου σε Flash έχει ένα ακόμα πλεονέκτημα, την αδυναμία αναπαραγωγής οποιουδήποτε αντίστοιχου περιεχομένου από κάποια ιστοσελίδα η οποία θα φορτώσει χωρίς την άδεια σας, συνήθως στο background ξεκινώντας άμεσα την αναπαραγωγή.

 

Screenshot%2B2015-06-04%2Bat%2B11.36.18%2BAM.png

 

Για την ώρα τη δυνατότητα αυτή μπορούμε να την εντοπίσουμε στη beta έκδοση του Chrome, με την ευρεία της διάθεση να γίνεται τους επόμενους μήνες.

 

Link.png Site: TechCrunch

Link.png Site: Google Chrome Blog