Ο Chrome ξεκίνησε την... σταδιοδρομία του ως ένας από τους λιγότερο πεινασμένους για μνήμη browsers, αλλά με τον καιρό, και αυτός, ανέπτυξε μεγαλύτερη όρεξη για RAM. Τώρα όμως, η Google επιστρέφει στις ρίζες του εγχειρήματος και η τελευταία έκδοση, Chrome 45, εστιάζει στην ταχύτητα και στην αποδοτικότητα.

Όπως ανακοίνωσε και η εταιρεία, ο νέος Chrome 45 περιλαμβάνει μία σειρά από αναβαθμίσεις που εστιάζουν στο να κάνουν τον Chrome να φορτώνει ταχύτερα και να χρησιμοποιεί λιγότερη μνήμη. Όταν επανεκκινείτε τον browser για παράδειγμα, και ο Chrome επαναφέρει τις καρτέλες που είχατε ανοιχτές, θα ανοίξει πρώτα εκείνες που κοιτούσατε πρόσφατα για να ξεκινήσετε να εργάζεστε και πάλι ταχύτερα. Με κάτι τέτοιο ενδεχομένως να κερδίσετε μερικά δευτερόλεπτα εδώ και εκεί, ωστόσο η πραγματική αναβάθμιση του αφορά στην διαχείριση της μνήμης.

 

Με την έκδοση Chrome 45, o browser θα αντιλαμβάνεται πότε το σύστημα σας διαθέτει λίγους πόρους κατά την επαναφορά των καρτελών, και θα σταματάει την επαναφορά τους ωσότου επιλέξετε να το κάνετε χειροκίνητα. Αυτό ενδεχομένως να ενδιαφέρει εκείνους που ανοίγουν δεκάδες καρτέλες στον υπολογιστή τους, ωστόσο μερικές φορές και το παραμικρό megabyte μετράει.

 

Το σπουδαιότερο ωστόσο χαρακτηριστικό, είναι ότι ο Chrome αντιλαμβάνεται πότε δεν χρησιμοποιείται μία καρτέλα και πότε δεν υπάρχει δραστηριότητα σε μία ιστοσελίδα και θα ελευθερώνει μνήμη. Σύμφωνα με δοκιμές που πραγματοποίησε η Google, το memory usage μειώνεται κατά 10% κατά μέσο όρο. Όπως επίσης είναι γνωστό, ο Chrome θα ξεκινήσει να σταματάει την αναπαραγωγή flash videos ή ads που δεν αποτελούν κεντρικό χαρακτηριστικό σε κάποια ιστοσελίδα με τις δοκιμές της εταιρείες να επιβεβαιώνουν ότι η μπαταρία ενός φορητού υπολογιστή κρατάει 15% περισσότερο.

 

 

Link.png Site: TechCrunch