Η Google ανακοίνωσε τη διάθεση του Chrome 37 για Windows, Mac και Linux. Ανάμεσα στις αλλαγές/ βελτιώσεις εντοπίζονται νέες γραμματοσειρές στα Windows καθώς και ο ανανεωμένος password manager.

Όσοι θέλετε μπορεί να χρησιμοποιήσετε την ενσωματωμένη δυνατότητα αναβάθμισης του Chrome ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα google.com/chrome για να κατεβάσετε τη νέα έκδοση Chrome 37.

 

Ανάμεσα στις αλλαγές του Chrome 37.0.2062.94 σημειώνονται οι παρακάτω σύμφωνα με τη Google:

  • Υποστήριξη DirectWrite στα Windows για βελτιωμένο font rendering
  • Σειρά από νέα apps/extension APIs
  • Πολλές -κάτω από το καπώ- βελτιώσεις για αυξημένη σταθερότητα και απόδοση

Η μεγαλύτερη αλλαγή με τη νέα έκδοση του Chrome αφορά μόνο στους χρήστες Windows και είναι η υποστήριξη του DirectWrite API της Microsoft, το οποίο έκανε για πρώτη φορά την εμφάνιση του με τα Windows Vista. Tο ερώτημα για το "πως θα βελτιωθεί η εμφάνιση του κειμένου και των γραμματοσειρών που δείχνει ο browser στα Windows" το "έθεσε" για πρώτη φορά ο Chromium bug tracker τον Οκτώβριο του 2009, ωστόσο η Google, μόλις πρόσφατα, τον Ιούνιο του 2014 ανακοίνωσε ότι θα διευθετηθεί στην έκδοση Chrome Canary 37.

 

Μέχρι πρόσφατα, ο Chrome χρησιμοποιούσε το Graphics Device Interface (GDI), το οποίο έχει τις ρίζες του στα μέσα της δεκαετίας του 80, όταν υπήρχαν χαμηλής ανάλυσης οθόνες. Για να υποστηρίξει το DirectWrite API της Microsoft, η μηχανή επεξεργασίας γραμματοσειρών του Chrome έπρεπε να υποστεί εκτεταμμένες αλλαγές σε επίπεδο κώδικα και αρχιτεκτονικής.

 

gallery_286955_1268_15696.png

 

Μία ακόμη σημαντική αλλαγή αφορά στο νέο περιβάλλον εργασίας του ενσωματωμένου διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. Αν και στην ουσία, ο password manager δεν έχει αλλάξει, εντούτοις υπάρχουν ορισμένες αλλαγές που αφορούν στο UI καθώς και μία νέα υπενθύμιση, που εμφανίζεται μόλις ο χρήστης πληκτρολογήσει κάποιο νέο κωδικό πρόσβασης.

 

gallery_286955_1268_6335.png

 

Άλλες βελτιώσεις και αλλαγές αφορούν στην ασφάλεια και στην απόδοση της νέας έκδοσης του Chrome. Σύμφωνα με την εταιρεία έχουν διευθετηθεί περισσότερα από 50 ζητήματα τέτοιου είδους, μικρά και μεγαλύτερη, με την εταιρεία να ξοδεύει περίπου $47.000 σε bug bounties.

 

Link.png Site: TheNextWeb