Λιγότερες καταχωρίσεις θα βλέπουν οι χρήστες του Chrome από την επόμενη χρονιά, χάρις στο ad blocker που πρόκειται να ενσωματώσει η Google. Μάλιστα, η εταιρεία θα συνεργασθεί με ιδιοκτήτες ιστοσελίδων ώστε να τους βοηθήσει να προετοιμαστούν για την άφιξη του νέου εργαλείου.

Στην πραγματικότητα, το ad blocker θα λειτουργεί περισσότερο ως “φίλτρο ποιότητας” των διαφημίσεων, καθώς θα μπλοκάρει μόνον τις ενοχλητικές καταχωρίσεις. Μάλιστα, σε επίσημη ανάρτησή του, ο υπεύθυνος του διαφημιστικού και εμπορικού τμήματος της Google, Sridhar Ramaswamy, ξεκαθάρισε πως ενοχλητικές χαρακτηρίζονται οι καταχωρίσεις που δεν πληρούν τα κριτήρια που έχει θεσπίσει η Συμμαχία για Καλύτερες Διαφημίσεις, στην οποία εκτός από την Google, συμμετέχουν εταιρείες όπως το Facebook, η Washington Post, η P&G και η Unilever.

 

Σύμφωνα με έρευνες της Συμμαχίας, οι χρήστες θεωρούν ενοχλητικές τις καταχωρίσεις που εμφανίζονται σε αναδυόμενα παράθυρα, όσες περιέχουν βίντεο που ξεκινά να αναπαράγεται αυτόματα και με ήχο, όπως και όσες προβάλλονται για μερικά δευτερόλεπτα, πριν “ανοίξει” η ιστοσελίδα που θέλει να δει ο χρήστης.

 

Για τις φορητές συσκευές, η λίστα είναι ακόμη μεγαλύτερη, περιλαμβάνοντας τα banner που καλύπτουν το 30% της οθόνης, όπως και τα animation με τα έντονα χρώματα που αναβοσβήνουν.

 

Link.png Site: TechTimes