Πριν από λίγες μέρες λέγαμε για τo Google Street View στο Λονδίνο και αναρωτιόμασταν πότε θα φτάσει και στην Ελλάδα. Τελικά οι φήμες λένε πως ήδη έφτασε, πολύ πιο γρήγορα από ότι φανταζόμασταν! Τα αμαξάκια της Google με τις κάμερες στα καπό τους έκαναν την εμφάνισή τους στην Αθήνα. Μάλιστα το γεγονός παρουσιάστηκε και στις ειδήσεις στην τηλεόραση! Η Google επικοινώνησε με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για να τη διαβεβαιώσει πως τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών γίνονται σεβαστά. Ωστόσο δεν έλαβε κάποια απάντηση το οποίο και εξέλαβε ως Ναι.

Για όσους δεν το γνωρίζουν το Street View είναι μια υπηρεσία της Google μέσω της οποίας μπορείς να κινήσε στους δρόμους μιας πόλης. Ως τώρα είναι διαθέσιμες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών (έκανα τη βολτίτσα μου στη Νέα Υόρκη), της Ιαπωνίας, της Αυστραλίας, της Ιταλίας ενώ πρόσφατα προστέθηκε το Λονδίνο και το Άμστερνταμ.

 

Για τη Θεσσαλονίκη δεν έχει ακουστεί κάτι σχετικό. Βέβαια υπάρχει το kapou.gr μια αξιόλογη Ελληνική προσπάθεια φωτογράφησης των δρόμων της Θεσσαλονίκης.

 

Μένει λοιπόν να δούμε πότε θα βγει online και η Αθήνα!

 

 

Source.png Πηγή: jooblers.gr