Η Google ανακοίνωσε ότι το Gmail είναι ασφαλέστερο από ποτέ άλλοτε. Η εταιρεία έκανε γνωστό ότι το Gmail από εδώ και πέρα, θα χρησιμοποιεί ασφαλή, μόνιμη, κρυπτογραφημένη σύνδεση HTTPS, όποτε ο χρήστης στέλνει ή ελέγχει τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από οπουδήποτε και να βρίσκεται, είτε χρησιμοποιεί το δίκτυο στο σπίτι του, είτε κάποιο δημόσιο WiFi, και χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε συσκευή έχει στη κατοχή του.

Αν και η Google ενεργοποίησε την κρυπτογράφηση HTTPS εξ’ ορισμού στην υπηρεσία της το 2010, έδινε και τη δυνατότητα απενεργοποίησης.

 

Τα νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας της υπηρεσίας εγγυώνται σύμφωνα με τη Google, ότι κανείς πια δεν μπορεί να «διαβάσει» τα μηνύματα των χρηστών, καθώς πηγαινοέρχονται από τους διακομιστές της εταιρείας, ενώ η κρυπτογράφηση είναι επίσης ενεργοποιημέη καθώς τα μηνύματα μετακινούνται εσωτερικά στα κέντρα δεδομένων της εταιρείας.

 

Μετά τις αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις από την Υπηρεσία Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA), η Google παίρνει μέτρα. Μία από τις τακτικές της NSA, ήταν να υποκλέπτει τα μηνύματα, καθώς αυτά μετακινούνταν εσωτερικά, στα κέντρα δεδομένων διάφορων εταιρειών. Η Google πήρε μέτρα και για αυτή τη περίπτωση.

 

Link.png Site: http://www.theverge.com/2014/3/20/5530072/google-encrypts-gmail-between-data-centers-to-keep-out-nsa[/url]']TheVerge