Ένα νέο χαρακτηριστικό του Gmail που προσθέτει σήμερα η Google στη δημοφιλή υπηρεσία και έχει άμεση σχέση με την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Google+, αναμένεται να δημιουργήσει νέες αντιδράσεις.

Η νέα λειτουργία που προσθέτει η Google δίνει τη δυνατότητα σε οποιοδήποτε χρήστη του Gmail να στείλει mail σε οποιoδήποτε μέλος του Google+ με την εταιρεία να κάνει την όλη διαδικασία πολύ εύκολη. Για να γίνει κάτι τέτοιο, το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο αποστολέας είναι να αρχίσει να συμπληρώνει το ονοματεπώνυμο του χρήση στην περιοχή "Προς:" και η Google αμέσως θα προτείνει χρήστες από την υπηρεσία είτε αυτοί είναι φίλοι σας είτε όχι.

 

Τα καλά νέα είναι πάντως ότι η email διεύθυνση σας δεν είναι ορατή στην επαφή του Google+ εκτός και αν επιλέξετε να του/της στείλετε ένα email. Επιπλέον ισχύει και το αντίθετο όπου η email διεύθυνση του/της δεν είναι ορατή σε εσάς εκτός και αν αυτός/αυτή επιλέξει να σας στείλει ένα email.

 

Πάντως η Google δίνει την επιλογή να επιλέξετε ποιος θα μπορεί να σας εντοπίσει, μέσω της νέας ρύθμισης "Email μέσω Google+". Σε περίπτωση που δε το βλέπετε, αυτό σημαίνει ότι δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα για το λογαριασμό σας. Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση έχετε την επιλογή να δέχεστε email από οποιοδήποτε μέλος του Google+, από τους (εκτεταμένους) κύκλους φίλων σας στο Google+ ή από κανέναν έχει σχέση με τη συγκεκριμένη υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης.

 

gmailsetting.jpg

 

 

connections3.jpg

 

Όπως αναφέρει η Google, αν κάποιος από τους κύκλους των φίλων σας σας στείλει email, αυτό θα εμφανιστεί στον "Κύριο" κατάλογο αλλιώς θα αποθηκευτεί στον κατάλογο "Κοινωνικά". Τα email που δέχεστε εκεί θα μπορούν να αποσταλούν μόνο μία φορά και το πρόσωπο που σας έστειλε το email δε θα μπορεί να στείλει νέο μήνυμα εκτός και αν του απαντήσετε ή τον προσθέσετε στους κύκλους φίλων σας.

 

Link.png Site: http://gmailblog.blogspot.gr/2014/01/reach-people-you-know-more-easily.html[/url]']Gmail Blog