Τις δοκιμές για ένα εντελώς ανανεωμένο Gmail ξεκίνησε πρόσφατα η Google σε ένα κλειστό και περιορισμένο κύκλο χρηστών.

Το ανανεωμένο Gmail που δοκιμάζει η Google έχει σημαντικές διαφορές απ' ότι είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα από τη δημοφιλή υπηρεσία e-mail. Στις εικόνες που έχουν διαρρεύσει, είναι φανερή η πρόθεση της Google για ένα πιο απλό και καθαρό σχεδιασμό. Η αριστερή στήλη έχει πλέον εξαφανιστεί και για να εμφανιστεί, ο χρήστης θα πρέπει να πατήσει το κουμπί μενού που βρίσκεται στο άνω αριστερό μέρος. Εκεί εμφανίζονται οι επιλογές που ξέρουμε μέχρι σήμερα όπως οι φάκελοι e-mail των εισερχομένων, των απεσταλμένων αλλά και οι φάκελοι όπου τα e-mail μας αποθηκεύονται αυτόματα ανάλογα για το αν προέρχονται από ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, e-shops κ.α.

 

Η επιλογή για τη σύνταξη νέου e-mail βρίσκεται πλέον στο κάτω δεξί μέρος μαζί με τις υπενθυμίσεις και άλλες επιλογές οι οποίες όμως δεν είναι φανερές στις εικόνες. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα νέα χαρακτηριστικά του ανανεωμένου Gmail αναμένεται να είναι η επιλογή Snooze μέσω της οποίας ένα e-mail που έχουμε διαβάσει μπορεί να επιστρέψει στην κορυφή των εισερχομένων μας (inbox) σε αργότερη ημερομηνία.

 

Screen4.jpg

 

Ο ανανεωμένος σχεδιασμός του Gmail ενδεχομένως να μην κυκλοφορήσει ποτέ δημόσια αφού είναι συνήθης τακτική των εταιρειών να δοκιμάζουν διάφορες ιδέες και να "μετράνε" αντιδράσεις. Πιθανόν πάντως η Google να επιφυλάσσει κάποια σχετική ανακοίνωση τον επόμενο μήνα στο συνέδριο Google I/O το οποίο ξεκινά στις 25 Ιουνίου.

 

Link.png Site: TheNextWeb