Κάλλιο αργά παρά ποτέ, με τη Google να ανακοινώνει πριν λίγα λεπτά την είσοδο της Ελλάδας στις υποστηριζόμενες χώρες του προγράμματος Google Wallet Merchant, κάτι που έχει άμεση σχέση με τις επί πληρωμή android εφαρμογές των Ελλήνων προγραμματιστών.

Μέχρι σήμερα η Google δεν παρείχε τη δυνατότητα ανεβάσματος ελληνικών εφαρμογών επί πληρωμή στο Play Store, με τους developers να περιορίζονται είτε στη διάθεση αποκλειστικά δωρεάν εφαρμογών είτε να δηλώνουν διαφορετική χώρα, μια διαδικασία όμως την οποία ακολουθούσαν αρκετά εμπόδια. Σε αντίθεση με τη Google, άλλες εταιρείες όπως η Apple, η Microsoft και η BlackBerry δεν διέθεταν παρόμοιο περιορισμό για τα δικά τους app stores.

 

Μαζί με την Ελλάδα την ίδια δυνατότητα αποκτούν οι κάτοικοι του Λουξεμβούργου, Ρουμανίας, Σαουδικής Αραβίας, Σλοβακίας, Τουρκίας, Ουκρανίας και Βιετνάμ, με το συνολικό αριθμό χωρών που ανήκουν στο πρόγραμμα Google Wallet Merchant να φτάνει τις 45.

 

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκεφθούν το Google Play Developer Console και να επιλέξουν το σύνδεσμο "Set up a merchant account now". Θα πρέπει να αναφερθεί πάντως ότι σύμφωνα με τη Google, όσοι είχαν δηλώσει διαφορετική χώρα στην υπηρεσία Google Wallet Merchant, δεν μπορούν να την αλλάξουν και θα πρέπει να δημιουργήσουν νέο λογαριασμό στο πρόγραμμα Google Play Developer.