Σε μια πολύ σημαντική εταιρική αναδιάρθρωση, προχωρά σήμερα η Google, η οποία αποκτά νέο CEO και παράλληλα θα αποτελεί κομμάτι μιας νέας εταιρείας με την ονομασία Alphabet, η οποία συστάθηκε από τους συνιδρυτές της, τους Larry Page και Sergey Brin.

Στο μακροσκελές του μήνυμα, ο Larry Page, μέχρι πρότινος CEO της Google, αναφέρει ότι ο κύριος λόγος για την κίνηση αυτή δεν είναι άλλη από την καλύτερη οργάνωση και βελτιστοποίηση των δραστηριοτήτων της Google αλλά και όλων των εταιρειών που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα πλέον της Alphabet. Για το σκοπό αυτό, κάθε εταιρεία θα διαθέτει το δικό της διευθύνοντα σύμβουλο, με την Alphabet να αναλαμβάνει την χρηματοδότηση τους και τη μεταφορά των αναγκαίων κεφαλαίων για τη λειτουργία τους.

 

Ο Larry Page αναλαμβάνει πλέον CEO στην Alphabet, με τον Sergey Brin να έχει τη θέση του προέδρου της εταιρείας, ενώ η θέση του CEO της Google περνάει στον Sundar Pichai, μερικούς μήνες μετά την τελευταία αναβάθμιση των καθηκόντων του. Εκφράζοντας την πλήρη υποστήριξη του στον Pichai, ο Page αναφέρει ακόμα ότι η Google θα συνεχίσει ακάθεκτα με την ίδια ονομασία και τα προιόντα τα οποία γνωρίζουμε όπως το Chrome, το Android, τα Google Maps, Google Photos αλλά και το YouTube το οποίο θα συνεχίσει να λειτουργεί ανεξάρτητα υπό της οδηγίες της Sisan Wojcicki στο ρόλο της CEO.

 

Κάτω από το νέο σχήμα, οι διάφορες εταιρείες της Alphabet όπως η Life Sciences αλλά και η Calico που ειδικεύεται στην έρευνα για τη μακροζωία, θα έχουν μεγαλύτερη αποδοτικότητα και ελευθερία κινήσεων ενώ το τμήμα X το οποίο ασχολείται με σχέδια που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον, αποκτά και αυτό εταιρική υπόσταση, πάντα ως μέρος της Alphabet. Μερικά σχέδια του τμήματος X που γνωρίζουμε ήδη είναι τα αυτόνομα οχήματα, αλλά και το σύστημα Wing που στόχο έχει την παράδοση δεμάτων μέ τη χρήση drones.

 

Link.png Site: ']Google
Link.png Site: https://abc.xyz/']Alphabet