H Google ανακοίνωσε τον διάδοχο του επιτυχημένου Chromecast καθώς και μία νέα συσκευή, που επικεντρώνεται γύρω από τον ήχο και έχει την ονομασία Chromecast Audio.

Διαθέτουν σχεδίαση που μιμείται τους δίσκους βινυλίου και θα κυκλοφορήσουν σε διάφορα, όμορφα χρώματα. Σύμφωνα με την Google, το νέο Chromecast που υποστηρίζει video streaming και screen mirroring διαθέτει ισχυρό σύστημα κεραιών WiFi 802.11a/b/g/n/ac dual-band που επιτρέπει το streaming ακόμα υψηλότερης ανάλυσης videos, με λιγότερο buffering (δυστυχώς υποστηρίζονται videos έως και 1080p).

 

Επίσης έρχεται με ένα νέο χαρακτηριστικό, που ονομάζεται Fast Play και που του επιτρέπει να συνδέεται με την τηλεόραση ταχύτατα, πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με το παρελθόν.

 

Ένα ωραίο χαρακτηριστικό που υποστηρίζεται και που έχει σχέση με το gaming, είναι ότι επιτρέπει στα παιχνίδια να δείχνουν τα γραφικά στην τηλεόραση μέσω του Chromecast ενώ στην οθόνη του κινητού διακρίνονται μόνο τα χειριστήρια. Το νέο Chromecast θα κυκλοφορήσει σε μαύρο, κίτρινο και κόκκινο χρώμα με τιμή $35.

 

gallery_286955_2497_15007.jpg

 

Μαζί με το νέο Chromecast, η Google ανακοίνωσε και το Chromecast Audio. Αν θέλετε να προμηθευτείτε ένα multi-room speaker setup αλλά οι λύσεις στην αγορά σας φαίνονται ακριβές, τότε με $35 μπορείτε να προμηθευτείτε το Chromecast Audio, το οποίο συνδέεται στα ηχεία σας μέσω υποδοχής 3.5mm (υποστηρίζονται και RCA και Optical).

 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε cast-enabled εφαρμογή έχει στο κινητό σας για να αναπαράγετε μουσική κ.ά. Για παράδειγμα οι εφαρμογές Spotify, Google Play Music, Deezer, BBC iPlayer Radio και άλλες είναι στην διάθεση σας για music streaming.

 

gallery_286955_2497_44150.jpg

 

Μία ακόμη δυνατότητα που προσφέρει το Chromecast Audio είναι ότι επιτρέπει το “mirroring” του ήχου από την συσκευή Android σας ή από τον Chrome browser του laptop σας στο Chromecast ώστε να απολαμβάνετε ήχο από την αγαπημένη σας μουσική υπηρεσία. Το “στριμάρισμα” της μουσικής πραγματοποιείται μέσω WiFi και έτσι η ποιότητα δεν αλλοιώνεται.

 

 

Link.png Site: Engadget
Link.png Site: GSMArena