Με τη νέα σειρά smartphones της, Pixel, η Google διέθεσε τον ψηφιακό βοηθό Google Assistant, ο οποίος προορίζεται να αντικαταστήσει το Google Now.

Ο Google Assistant επίσης αποτελεί και την καρδιά της συσκευής της Google για το έξυπνο σπίτι, Google Home.
Αν πάντως τον προηγούμενο μήνα ζητούσατε από τον Google Assistant στο Pixel σας να “ανοίξει τα φώτα της κουζίνας” θα λαμβάνατε μία έτοιμη απάντηση και τα φώτα στην κουζίνα θα βρισκόντουσαν ακριβώς στην ίδια κατάσταση: κλειστά. Τώρα όμως, η Google έδωσε τη δυνατότητα στον Google Assistant του Pixel σας να ελέγχει τις έξυπνες συσκευές και περιφερειακά στο σπίτι σας.

 

Εκτός από συσκευές των εταιρειών Belkin, Wemo και Honeywell που προστέθηκαν στη λίστα των συσκευών που μπορεί να ελέγξει η συσκευή Google Home, ο Google Assistant στα κινητά Pixel είναι σε θέση να ελέγξει και συσκευές Nest, Philips Hue και Samsung SmartThings.

 

Στις ρυθμίσεις για τον Google Assistant στο λειτουργικό σύστημα Android στα κινητά Pixel, θα εμφανιστεί μία κατηγορία με την ονομασία Home Control, και από εκεί, οι χρήστες των κινητών μπορούν να προσθέτουν συσκευές, να δουν τη λίστα με τις “paired” συσκευές και να δημιουργήσουν “rooms” στο δίκτυο τους. Σύμφωνα με μία αναφορά του 9to5Google, το χαρακτηριστικό είναι διαθέσιμο ήδη σε συσκευές Pixel που τρέχουν την έκδοση του Android 7.1.2 με τις Google Play Services έκδοσης 10.2.98 καθώς και την τελευταία beta έκδοση της Google app 6.12.19. Η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι αναμφισβήτητα ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση για την Google και το smart home integration. Τώρα το θέμα είναι να φτάσει ο Google Assistant και σε όλες τις υπόλοιπες συσκευές με Android.

 

Link.png Site: GSMArena