Μετά από σερί διαρροών, η Google επισημοποίησε πριν λίγα λεπτά τα νέα της smartphone, σε ειδική παρουσίαση που έκρυβε και άλλες hardware εκπλήξεις.

Σε ότι αφορά τα smartphones, επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες ότι η σειρά Nexus αποτελεί παρελθόν, δίνοντας της θέση της στη σειρά Pixel και στα πρώτα δύο smartphones, τα Pixel και Pixel XL. Και στα δύο smartphone δίνεται σημαντική έμφαση ότι αποτελούν «τα τηλέφωνα της Google», με την εταιρεία να θέλει να ανταγωνιστεί και σε επίπεδο κατασκευαστή κυρίως την Apple.Τα δύο νέα μοντέλα έχουν κατασκευαστεί από την HTC και διακρίνονται για τη χρήση αλουμινίου αλλά και τη διχρωμία στο πίσω μέρος ενώ το λογότυπο της Google με το χαρακτηριστικό γράμμα G, κάνει την εμφάνισή του στο πίσω μέρος.

 

Σε ότι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, στο εσωτερικό συναντάμε την παρουσία του νέου chipset της Qualcomm, του Snapdragon 821 με 4GB LPDDR4 RAM και δύο διαθέσιμες επιλογές αποθηκευτικού χώρου στα 32GB και 128GB χωρίς δυστυχώς την παρουσία υποδοχής microSD (οι χρήστες των συσκευών Pixel έχουν απεριόριστο χώρο στο Google Photos για να αποθηκεύουν τις φωτογραφίες τους, ακόμα και σε πλήρη ανάλυση). Και αφού μιλάμε για φωτογραφίες, να αναφέρουμε ότι οι δύο νέες συσκευές της Google διαθέτουν εμπρόσθια κάμερα 8,0 Megapixels, καθώς και την... την καλύτερη κάμερα στον κόσμο, σύμφωνα με την Google και τo DXΟMark Mobile που την βαθμολόγησε με 89 (86 βαθμούς έχει λάβει το iPhone 7). Πρόκειται για μία κάμερα που βασίζεται σε έναν αισθητήρα με μεγάλα εικονοστοιχεία και ανάλυση 12,3 Megapixels και έχει σύστημα φακών με διάφραγμα f/2.0, phase detection autofocus, σύστημα σταθεροποίησης βίντεο και υποστηρίζει HDR Plus, το οποίο βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα της φωτογραφίας.

 


gallery_286955_3388_22272.jpg

 


To Pixel διαθέτει οθόνη τεχνολογίας AMOLED με διαγώνιο 5,0 ιντσών ανάλυσης Full HD (441ppi) ενώ το Pixel XL διαθέτει οθόνη 5,5 ιντσών επίσης τεχνολογίας AMOLED που υποστηρίζει ανάλυση WQHD (534ppi). Το Pixel ενσωματώνει μπαταρία 2770mAh ενώ το Pixel XL διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 3450mAh. Και οι δύο συσκευές επίσης υποστηρίζουν ταχεία φόρτιση.

 


gallery_286955_3388_2932.jpg

 


Όσον αφορά στο λογισμικό, βασίζονται στο Android 7.1 Nougat και διαθέτουν τον Pixel Launcher που είναι εφοδιασμένος με όλες τις υπηρεσίες της Google καθώς και με τον ιδιαίτερα εξελιγμένο Google Assistant, ο οποίος μετατρέπει το κινητό σε μία voice-enabled, always-listening συσκευή εφόσον το επιθυμείτε (λειτουργεί ακόμα και αν βρίσκεστε σε κάποια εφαρμογή χρησιμοποιώντας την έκφραση που θέλετε ή πατώντας το πλήκτρο Home) για να να απαντάει σε ερωτήσεις, να πραγματοποιεί αναζητήσεις, να σημειώνει ή να υπενθυμίζει ραντεβού, να κλείνει εισιτήρια ή τραπέζι σε κινηματογραφικές αίθουσες και εστιατόρια αντίστοιχα, να δείχνει φωτογραφίες κ.ά.

 

Οι προπαραγγελίες ξεκινούν από τις 13 Οκτωβρίου, και οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν στις 20 Οκτωβρίου. Οι συσκευές θα είναι διαθέσιμες σε Quite Black, Very Silver και Really Blue με τιμές που θα ξεκινούν από τα $649.