Όπως περιμέναμε –υπήρξαν φήμες- η Google προχώρησε στην ανακοίνωσε ενός νέου λειτουργικού συστήματος, για τις συσκευές που προορίζονται για το λεγόμενο Internet of Things (έξυπνες κλειδαριές, έξυπνοι αισθητήρες, κάμερες, θερμοστάτες κ.α).

Από ότι φαίνεται, η Google θέλει να βρίσκεται παντού στο σπίτι, και έτσι ανακοίνωσε το Brillo, ένα ιδιαίτερα ελαφρύ λειτουργικό συστήμα, που βασίζεται στον πυρήνα του Android. Μαζί, η εταιρεία ανακοίνωσε και το Weave, τον τρόπο, που όλες αυτές οι συσκευές θα επικοινωνούν μεταξύ τους, και με το σύννεφο (Cloud) και με το κινητό κ.λπ.

 

Για παράδειγμα, με το Weave, έξυπνα αντικείμενα θα μπορούν να ξεχωρίζουν συγκεκριμένα γεγονότα –όπως π.χ το ξεκλείδωμα ή το κλείδωμα της πόρτας στο σπίτι- και να καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτό το γεγονός και να επικοινωνούν μεταξύ τους χρησιμοποιώντας τις τεχνολογίες Bluetooth ή WiFi για παράδειγμα (π.χ ξεκλείδωσε η πόρτα, άνοιξε τα φώτα, κλείσε τον φούρνο κ.ά).

 

Σημαντικό χαρακτηριστικό, είναι ότι το Brillo περιλαμβάνει εργαλεία που "αντιλαμβάνονται" φωνητικές εντολές (π.χ φτιάξε καφέ, απευθυνόμενος σε μία έξυπνη συσκευή/ καφετιέρα). Όλα τα εργαλεία ανάπτυξης για το Brillo θα είναι διαθέσιμα μέσα στο τρίτο τρίμηνο της χρονιάς, ενώ το Weave θα ακολουθήσει μετά από ένα ή δύο μήνες.

 

gallery_286955_2047_43342.jpg

 

gallery_286955_2047_43946.jpg