H εταιρεία MakerBot έκανε γνωστό στις αρχές της χρονιάς πως θα εστιάσει περισσότερο στην αγορά της εκπαίδευσης, και πρόσφατα πραγματοποίησε τα πρώτα της βήματα προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Το πρώτο πράγμα είναι το “My MakerBot”, που η εταιρεία περιγράφει ως μία cloud-enabled και browser-based πλατφόρμα printer monitoring που είναι συμβατή με τα Chromebooks (αρκετά δημοφιλείς υπολογιστές στις τάξεις) και το λογισμικό σχεδιασμού Tinkercad 3D της Autodesk.

 

Η MakerBot επίσης θα διαθέσει έναν οδηγό για εκπαιδευτικούς με την ονομασία MakerBot Educators Guidebook, που περιλαμβάνει πλάνα για μαθήματα και εννέα διαφορετικά projects 3D-printing.

 

Αυτά τα εννέα projects είναι “ένα μικρό δείγμα από εκατοντάδες σχέδια διδασκαλίας” που μπορούν να έχουν πρόσβαση οι εκπαιδευτικοί μέσω της κοινότητας (οι χρήστες μπορούν να ανακαλύψουν, να σχεδιάσουν και να διαμοιραστούν 3D printable σχέδια κ.ά) της εταιρείας με την ονομασία Thingiverse. Σύμφωνα με στοιχεία, οι εκπαιδευτικοί κατέβασαν 14 χιλιάδες εκπαιδευτικά προγράμματα τον περασμένο μήνα.

 

Link.png Site: Engadget