Ένα από τα σημαντικότερα στελέχη της Google, ο Andy Rubin ο οποίος θεωρείται ο δημιουργός του Android, αποχωρεί από την εταιρεία όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Η καριέρα του Rubin μέχρι τη Google έχει αρκετά ενδιαφέρουσες πτυχές, με σημαντικότερη την ίδρυση της εταιρείας Android Inc το 2003 η οποία στόχο είχε τη δημιουργία ενός λειτουργικού συστήματος για smartphones το οποίο θα βασιζόταν στο Linux Kernel. Τελικά τον Αύγουστο του 2005 η Google εξαγοράζει την εταιρεία και τρία χρόνια μετά το HTC Dream/T-Mobile G1 είναι το πρώτο smartphone που ενσωματώνει την πλατφόρμα που έμελλε να γίνει η πιο δημοφιλής mobile πλατφόρμα στον κόσμο μέχρι τις μέρες μας με τεράστια διαφορά από τον ανταγωνισμό.

 

Η οριστική αποχώρηση του Rubin από τη Google έρχεται 1.5 χρόνο περίπου μετά την απόσυρση του από την ηγεσία της ομάδας του Android, παραμένοντας όμως στην εταιρεία και αναλαμβάνοντας την κατασκευή ρομπότ για εξωτερικό project του Google X, ένας τομέας που πάντα τον γοήτευε.

 

Σε δημοσίευμα της η Wall Street Journal αναφέρει ότι ο νέος ρόλος του Andy Rubin είναι αυτός του υπευθύνου μιας νέας θερμοκοιτίδας επιχειρήσεων (incubator) η οποία θα αναλαμβάνει την υποστήριξη νέων startup επιχειρήσεων που ειδικεύονται στην κατασκευή hardware.Αντικαταστάτης του στη Google αναλαμβάνει ο James Kuffner, μέχρι πρότινος ερευνητικός επιστήμονας στην εταιρεία και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon.