Το lag, η αλλιώς η αργή απόκριση κατά την πλοήγησε σε μενού και εφαρμογές ενός λειτουργικού συστήματος, είναι ένα από τα σημαντικότερα μειονεκτήματα που μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία ενός χρήστη κυρίως με το smartphone του.

Το Android και ειδικά οι παλαιότερες εκδόσεις του, αντιμετώπιζαν το συγκεκριμένο πρόβλημα, με τη Google όμως να έχει κάνει αρκετές βελτιώσεις εκμηδενίζοντας το πρόβλημα. Σε χθεσινό μήνυμα του, μηχανικός της Google δημοσίευσε video στο οποίο βλέπουμε μάλιστα πως η εταιρεία δοκιμάζει τις συσκευές προκειμένου να παρατηρήσει το φαινόμενο αυτό.

 

Υπεύθυνο είναι ένα μηχάνημα με την ονομασία TouchBot το οποίο πραγματοποιεί διάφορες κινήσεις πάνω στην οθόνη της συσκευής, έχοντας τη δυνατότητα μέσω του web interface να μετρήσει ακριβώς την καθυστέρηση η οποία παρατηρείται μόλις ο χρήστης πατήσει με το δάκτυλο του κάποια επιλογή στην οθόνη, μέχρι να υπάρχει η "απάντηση" από το λειτουργικό.

 

 

Μάλιστα η Google διαθέτει ως OpenSource, το λογισμικό που είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία του μηχανήματος προκειμένου κάποιος να μπορέσει να διεξάγει αντίστοιχες δοκιμές με άλλα μηχανήματα που θα έχουν δημιουργηθεί γι' αυτό ακριβώς τον σκοπό.

 

Link.png Site: TheNextWeb