Έναν διαφορετικό τρόπο σύνδεσης σε λογαριασμό που διατηρείτε στη Google, παρουσιάζει σήμερα η εταιρεία δίνοντας έμφαση στην ασφάλεια κυρίως για εταιρικά περιβάλλοντα.

Με την παρουσίαση του Security Key, ο χρήστης του Chrome browser μπορεί να εισάγει ένα ειδικό usb stick την ώρα που θα του ζητηθεί ο κωδικός, με το usb stick να αναλαμβάνει την ασφαλή σύνδεση του χρήστη στο λογαριασμό του. Στην ουσία το Security Key αντικαθιστά τη λειτουργία 2 βημάτων, με ένα οπτικό μέσο το οποίο χρησιμοποιεί το ανοιχτό πρωτόκολλο ασφάλειας Universal 2nd Factor (U2F).

 

Το συγκεκριμένο πρωτόκολλο αναμένεται να χρησιμοποιήσουν και άλλες ιστοσελίδες, κάνοντας συμβατή τη χρήση του Security Key και μ' αυτές. Σε περίπτωση που το usb stick κλαπεί, ο κλέφτης θα πρέπει να γνωρίζει και πάλι τον κύριο κωδικό του λογαριασμού έτσι ώστε να συνδεθεί σ' αυτόν.

 

Η αγορά ενός συμβατού USB κοστίζει από 6 έως 50 δολάρια, με τον ενδιαφερόμενο να μπορεί να προμηθευθεί ένα από διάφορα e-shops συμπεριλαμβανομένου και αυτό της Amazon.

 

Link.png Site: Google Blog