Όταν η Google ανακοινώνει σημαντικές αλλαγές στους αλγορίθμους οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τα αποτελέσματα των αναζητήσεων που εμφανίζονται στο site της, εκατομμύρια δημιουργοί ιστοσελίδων ακούνε με προσοχή, κάτι που δεν αποτελεί εξαίρεση και τώρα.

Αρχής γενομένης από την 21η Απριλίου λοιπόν, η Google θα ενεργοποιήσει νέες αλλαγές στους αλγορίθμους της προκειμένου στις αναζητήσεις που προέρχονται από φορητές συσκευές όπως smartphones και tablets, να εμφανίζονται ιστοσελίδες που η εμφάνιση τους είναι βελτιστοποιημένη γι' αυτές. Με αυτό το δεδομένο, τα αποτελέσματα που θα βλέπει ο χρήστης θα έχουν μεγαλύτερη ποιότητα, παρακινώντας παράλληλα και τους webmasters να προχωρήσουν στη δημιουργία μιας mobile έκδοσης της ιστοσελίδας τους έτσι ώστε η πλοήγηση του χρήστη στην ιστοσελίδα να γίνεται πιο γρήγορα.

 

Επιπλέον σε συνδυασμό με τις παραπάνω αλλαγές και ως παράγοντα στην κατάταξη των ιστοσελίδων στα αποτελέσματα της, η Google θα χρησιμοποιεί πληροφορίες από mobile εφαρμογές τις οποίες ο συνδεδεμένος χρήστης έχει εγκατεστημένες στη συσκευή του.

 

Όσοι webmasters επιθυμούν να δουν αν η ιστοσελίδα τους πληρεί τα κριτήρια της Google προκειμένου να μη βρεθούν προ εκπλήξεως μετά την 21η Απριλίου, η εταιρεία έχει δημοσιεύσει ένα σχετικό οδηγό ενώ παρέχει και τη δυνατότητα στον κάθε ενδιαφερόμενο να δει αν η ιστοσελίδα του αναγνωρίζεται ως φιλική προς τις φορητές συσκευές.

 

Link.png Site: Google Webmaster