Αν και από τον περασμένο Δεκέμβριο η Google έχει προσθέσει τη σχετική πληροφορία σε διάφορα μέρη στην εφαρμογή Maps, η εταιρεία ανακοίνωσε την επέκταση της ενημέρωσης τοποθεσιών τους οποίους μπορεί να επισκεφθούν άνθρωποι που κινούνται με αναπηρική καρέκλα.

Πλέον καλώντας ολόκληρη την κοινότητα των χρηστών των Google Maps, η εταιρεία φιλοδοξεί η σχετική βάση πληροφοριών που διαθέτει η εφαρμογή να γίνει πολύ μεγαλύτερη κάτι που σημαίνει ότι θα γίνει την ίδια στιγμή και αρκετά πιο χρήσιμη. Όσοι θέλουν να προσθέσουν αν κάποιο εστιατόριο ή κάποια τοποθεσία όπως ένας αρχαιολογικός χώρος ή μια υπηρεσία, είναι προσβάσιμοι και σε ανθρώπους με αναπηρική καρέκλα, θα πρέπει μέσα από το Accessibility tab, να επιλέξουν το "Your contributions (Οι συνεισφορές σας)". Εκεί μπορούν να δηλώσουν αν το σημείο που βρίσκονται διαθέτει είσοδο που είναι προσβάσιμη σε κάποιον που κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο. Το ίδιο θα πρέπει να δηλώσουν αν ισχύει για την τουαλέτα που βρίσκεται στο χώρο, τον ανελκυστήρα και άλλα σημεία.

 

Ήδη η βάση της Google διαθέτει 7 εκατομμύρια τοποθεσίες που διαθέτουν παρόμοιες πληροφορίες, όμως ο αριθμός αυτός κρίνεται πολύ μικρός, με την εταιρεία να θέλει η όλη διαδικασία να επιταχυνθεί. Μόλις κάποιος εισάγει μια τέτοια πληροφορία, αυτή θα είναι διαθέσιμη μέσα από τη mobile εφαρμογή των Google Maps, αλλά και στο desktop, και πιο συγκεκριμένα στην ενότητα Accessibility της τοποθεσίας. Για την ώρα οι πληροφορίες αυτές εμφανίζονται σε όλες τις mobile εφαρμογές των Google Maps όμως η εισαγωγή τους από τους χρήστες είναι εφικτή μόνο από την Android έκδοση και μελλοντικά από αυτή του iOS.

 

Link.png Site: Google