Μια όχι και τόσα νέα υπηρεσία ανακοίνωσε πριν λίγο η Google, με την ονομασία Google Photos και η οποία αποτελεί στην ουσία μια ανεξάρτητη και αρκετά βελτιωμένη έκδοση της αντίστοιχης ενότητας που έχουμε δει στο Google Plus από την οποία και ανεξαρτητοποιείται πλέον.

Η πρόσβαση στο Google Photos γίνεται είτε μέσω web μέσα από το photos.google.com, είτε μέσω των ανεξάρτητων εφαρμογών που θα διατεθούν από σήμερα για τις πλατφόρμες του Android και του iOS. Στα smartphones, η αποθήκευση κάθε φωτογραφίας που κάνετε λήψη αποθηκεύεται παράλληλα και στην υπηρεσία, με την εφαρμογή να αναλαμβάνει την αυτόματη αναγνώριση των προσώπων προκειμένου να τις αναγνωρίσει είτε ανά πρόσωπο είτε ανά τοποθεσία. Ειδικά στην περίπτωση της λειτουργίας των προσώπων, το Google Photos αναγνωρίζει τον ίδιο άνθρωπο ανάμεσα σε όλες τις φωτογραφίες που έχετε κάνει λήψη, και σας εμφανίζει τις φωτογραφίες του που έχετε στη βιβλιοθήκη σας κατά τη διάρκεια των χρόνων, χωρίς να χρειαστεί να κάνετε οποιαδήποτε κίνηση.

 

 

Όπως ανέφερε η Google αλλά και είδαμε κατά την παρουσίαση, η ταχύτητα της εφαρμογής είναι αρκετά καλή, με τις περισσότρες λειτουργίες να είναι αρκετά εύκολες στο χειρισμό όπως η δημιουργία άλμπουμ ή η δημιουργία ενός κολάζ φωτογραφιών και η δημιουργία μικρών βίντεo που λένε "μια ιστορία" μέσα από τις λήψεις μιας ημέρεας. Επιπλέον είναι αρκετά εύκολη η επιλογή πολλαπλών φωτογραφιών και η αποστολή τους σε οποιαδήποτε επαφή μέσω ενός απλού συνδέσμου (link) το οποίο δημιουργείται άμεσα. O παραλήπτης δε χρειάζεται να έχει κάποια εφαρμογή, και μπορεί να δει πολύ γρήγορα τις φωτογραφίες μόλις πατήσει το σύνδεσμο.

 

Βεβαίως, το κερασάκι που κράτησε η Google στο τέλος αποτελεί και το σημαντικότερο λόγο κάποιος να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία για την αποθήκευση όλων των φωτογραφιών του αφού η εταιρεία παρέχει απεριόριστο χώρο για όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο του με δύο προυποθέσεις. Στην περίπτωση των φωτογραφιών η ανώτερη ανάλυση που υποστηρίζεται είναι τα 16MP ενώ στα videos, η Full HD ανάλυση.

 

Screen%2BShot%2B2015-05-26%2Bat%2B13.48.23.pngScreen%2BShot%2B2015-05-26%2Bat%2B13.49.11.png

 

Η υπηρεσία Google Photos είναι διαθέσιμη από σήμερα είτε μέσω web είτε μέσα από τις εφαρμογές για Android και iOS.

 

Link.png Site: Google Photos

File.png Download: Google Photos για Android και iOS (σύντομα)