Ημέρα σημαντικών ανακοινώσεων σήμερα για τη Google και την Android πλατφόρμα όπου μετά το Nexus 6 και το Android 5.0 Lollipop, την εμφάνιση του κάνει το νέο tablet της εταιρείας και της σειράς Nexus το οποίο μάλιστα κατασκευάζεται από την HTC.

Ο λόγος για το Nexus 9 το οποίο διαθέτει φυσικά οθόνη 8.9 ιντσών με αναλογία διαστάσεων 4:3 και σηματοδοτεί την επιστροφή της HTC στην κατασκευή tablet μετά από αρκετό καιρό.

 

Το Nexus 9 είναι το πρώτο tablet στο οποίο βλέπουμε προεγκατεστημένο το νέο Android 5.0 Lollipop ενώ στον τομέα του σχεδιασμού η HTC έχει κάνει όπως φαίνεται αρκετά καλή δουλειά, με έμφαση στο περίβλημα της συσκευής όπου η εταιρεία έχει κάνει χρήση βουρτσισμένου αλουμινίου . Η ανάλυση της οθόνης είναι αρκετά μεγάλη και συγκεκριμένα στα 2048 x 1536 ενώ θα πρέπει να περιμένουμε πολύ καλή ηχητική απόδοση εξαιτίας της ενσωμάτωσης της τεχνολογίας BoomSound.

 

Google-Nexus-9.jpg

 

Το ίδιο θα ισχύει και στον τομέα των επιδόσεων, κάτι για το οποίο αποτελεί εγγύηση ο Tegra K1, το πρώτο 64bit mobile SoC όχι μόνο για την Nvidia αλλά και για ολόκληρη τη σειρά Nexus, και το οποίο συνοδεύεται από 2 GB RAM, 16/32 GB αποθηκευτικό χώρο και αυτονομία περίπου 9 ωρών. Οι δύο κάμερες που διαθέτει το Nexus 9 έχουν ανάλυση 8 και 1.6MP αντίστοιχα και από τις σημαντικές απουσίες είναι αυτή μιας θύρας microSD για επέκταση του διαθέσιμου αποθηκευτικού χώρου.

 

Από τα ενδιαφέροντα αξεσουάρ για το Nexus 9 είναι ένα εξωτερικό πληκτρολόγιο το οποίο συνδέεται μαγνητικά με τη συσκευή και δίνει τη δυνατότητα για πιο παραγωγικές διαδικασίες.

 

 

Θα κυκλοφορήσει στις 3 Νοεμβρίου σε τρία χρώματα, και με τιμή η οποία θα ξεκινά από τα $399 για το μοντέλο των 16 GB και στα $479 για το Nexus 9 των 32GB. Η κυκλοφορία του στην Ευρώπη αναμένεται να γίνει μέσα στο Νοέμβριο.

 

Link.png Site: Google Nexus 9