H Google μπορεί να μην κατάφερε να εξαγοράσει την υπηρεσία Twitch η οποία κατέληξε τελικά στην Amazon, αυτό όμως δε τη σταματά στο να ανακοινώσει σήμερα το YouTube Gaming, τη δική της υπηρεσία για ζωντανές μεταδόσεις παιχνιδιών.

Προχωρώντας σε μια αναμενόμενη κίνηση η οποία κατά πολλούς μπορεί να άργησε κιόλας, η Google με το YouTube Gaming επιθυμεί να «προσφέρει στην κοινότητα των gamers κάτι που να απευθύνεται αποκλειστικά σ 'αυτούς, gamers οι οποίοι έχουν ανεβάσει στο YouTube πάρα πολλά βίντεο σχετικά με παιχνίδια». Η υπηρεσία θα κάνει ντεμπούτο μέσα στο καλοκαίρι, αρχικά στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο, με μια πρώτη γεύση να αποκαλύπτεται την επόμενη εβδομάδα στην έκθεση E3.

 

Η κύρια λειτουργία της υπηρεσίας δεν είναι άλλη από τη ζωντανή μετάδοση του gameplay ενός παιχνιδιού με το οποίο ασχολείται ο χρήστης, με τη Google να υπόσχεται εύκολο διαμοιρασμό της μετάδοσης, απλά με ένα link.

 

Από το ξεκίνημα του, το YouTube Gaming θα διαθέτει στην υπηρεσία του αποκλειστικές σελίδες για καθένα από τα 25.000 παιχνίδια που υποστηρίζει, με το χρήστη να μπορεί να δει σε ένα μέρος τα καλύτερα βίντεο για κάθε παιχνίδι, αλλά και τις καλύτερες ζωντανές μεταδόεις.

 

Όπως ισχύει ήδη με το YouTube, θα είναι δυνατή η συνδρομή σε κάθε κανάλι που αντιστοιχεί σε συγκεκριμένο παιχνίδι, με ενημέρωση για το πότε ξεκινά μια νέα ζωντανή μετάδοση.

 

Αναμενόμενα, το YouTube Gaming πραγματοποιεί τα streaming των παιχνιδιών στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο, διαθέτει δυνατότητες DVR αλλά και αυτόματη μετατροπή των μεταδόσεων σε βίντεο και το YouTube κανάλι σας. Παραμένει πάντως θολό κατά πόσο θα είναι δυνατή η χρήση της υπηρεσίας στις κονσόλες νέας γενιάς όπως αυτή του Xbox

 

Link.png Site: YouTube Blog