Ο Αυστριακής καταγωγής Felix Baumgartner, έσπασε χθες το ρεκόρ ελεύθερης πτώσης πηδώντας από την στρατόσφαιρα η αλλιώς από ύψος 129.100 ποδιών (39 χιλιομέτρων) μέσα από ειδική κάψουλα η οποία βρέθηκε στο επιθυμητό ύψος μετά από πτήση τριών ωρών.

Το κατόρθωμα του Baumgartner δημιούργησε τεράστιο ενδιαφέρον στα Social Media, αποτέλεσμα και της άψογης προώθησης ολόκληρης της αποστολής από τον επίσημο χορηγό, την εταιρεία Red Bull.

 

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, 8.000.000 άνθρωποι παρακολούθησαν ζωντανά την ελεύθερη πτώση του Baumgartner μέσα από ειδικό κανάλι στο YouTube, ένας αριθμός που τοποθετεί την συγκεκριμένη μετάδοση στις πιο επιτυχημένες όλων των εποχών. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα AllThingsD, προηγούμενα ρεκόρ μεταδόσεων στο Internet περιλαμβάνουν την πρόσφατη μετάδοση Ολυμπιακών Αγώνων καθώς και στην πρώτη ομιλία του Barack Obama μετά την εκλογή του το 2009.

 

stratosd.jpg

 

Στις προσπάθειες της Red Bull για την προώθηση της αποστολής με την ονομασία Stratos, εντάσσεται και η δημιουργία του hashtage #Stratos στη δημοφιλή πλατφόρμα του Instagram, με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να το "ακολουθούν" 400.000 followers !

 

 

Link.png Site: AllThingD

Link.png Site: Red Bull Stratos