Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Google είχε ανακοινώσει την πρόθεση της να προχωρήσει στην αντικατάσταση των σχολίων που περιέχονται σε κάθε YouTube video, με σχόλια που προέρχονται από μέλη τα οποία διατηρούν λογαριασμό στο Google+.

Όπως ενημερώνει η Google, από σήμερα ξεκινά η νέα εποχή των σχολίων στα βίντεο του YouTube, μια αλλαγή η οποία θα γίνει σταδιακά και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε μερικές εβδομάδες. Εκτός του λογαριασμού τον οποίο θα πρέπει να διατηρεί στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης της Google, αλλάζει και το σύστημα των κορυφαίων σχολίων. Πλέον το YouTube θα εμφανίζει στην κορυφή τα σχόλια τα οποία είναι τα πιο σχετικά για το χρήστη με βάση του ποιος τα έγραψε και όχι χρονολογικά. Για παράδειγμα, για να φανεί ένα σχόλιο στην κορυφή θα πρέπει είτε να προέρχεται από φίλο/φίλη του χρήστη, είτε να έχει αρκετά +1 είτε να έχει σημαντικό αριθμό απαντήσεων.

 

Πάντως η Google στη συγκεκριμένη περίπτωση δίνει τη δυνατότητα επιστροφής του παλιού συστήματος με τα νεώτερα σχόλια να εμφανίζονται πρώτα.

 

 

Η μετάβαση του YouTube σε σχόλια που προέρχονται από λογαριασμούς του Google+ αναμένεται να κάνει αρκετά καλύτερο το επίπεδο των σχολίων το οποίο κατά γενική ομολογία αποτελούσε το αδύνατο σημείο της υπηρεσίας. Ακόμα ο χρήστης μπορεί να επιλέξει αν το σχόλιο του θα εμφανιστεί και στο Google+ ή θα μείνει μόνο στη σελίδα του βίντεο.

 

Όσοι ανεβάζουν βίντεο στο YouTube, μπορούν πλέον να επιλέξουν συγκεκριμένες λέξεις που δε θα επιτρέπουν στα δημοσιευμένα σχόλια καθώς και την αυτόματη έγκριση σχολίων που προέρχονται από χρήστες που έχουν προεγκριθεί. Για το πως δουλεύει το νέο σύστημα, μια ματιά στο παρακάτω βίντεο κρίνεται αναγκαία.

 

Link.png Site: http://youtube-global.blogspot.gr/2013/11/youtube-new-comments.html[/url]']YouTube Blog