Παρά τη μεγάλη πτώση τιμών τα τελευταία χρόνια όσον αφορά τις OLED τηλεοράσεις, αποτελούν ακόμα ένα άπιαστο όνειρο για τη μεγαλύτερη μερίδα καταναλωτών, με την LG να προτείνει την τεχνολογία Quantum Dot για το 2015.

Συγκεκριμένα η Κορεατική εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει στην έκθεση CES τον επόμενο μήνα μια νέα Ultra HD τηλεόραση με τη συγκεκριμένη τεχνολογία, η οποία θα προσφέρει ακόμα πιο ευρύ φάσμα και μεγαλύτερη ζωντάνια στα χρώματα σε σχέση με τις LCD τηλεοράσεις.

 

Όπως εξηγεί η LG, η τεχνολογία Quantum Dot της LG αξιοποιεί τα νανοκρύσταλλα που κυμαίνονται σε μέγεθος από 2 μέχρι και 10 νανο-μέτρα, καθώς η κάθε κουκίδα εκπέμπει διαφορετικό χρώμα ανάλογα με το μέγεθός της. Με την προσθήκη ενός φιλμ από κβαντικές κουκίδες μπροστά από τον οπίσθιο φωτισμό LCD, επιτυγχάνονται σημαντικά οφέλη στον ρυθμό αναπαραγωγής χρωμάτων και στην συνολική φωτεινότητα.

 

Με βάση αυτές τις μικροσκοπικές κβαντικές κουκίδες - αρκετά μικρές για να παρουσιάζουν κβαντομηχανικές ιδιότητες - οι οποίες εκπέμπουν εξαιρετικά ζωντανά χρώματα, η τεχνολογία Quantum Dot ουσιαστικά ενισχύει τις δυνατότητες των οθονών ULTRA HD In-Plane Switching (IPS) της LG με υψηλή χρωματική ακρίβεια και εξαιρετικά ευρείες γωνίες θέασης. Τέλος ο ρυθμός αναπαραγωγής χρωμάτων αυξάνεται πάνω από 30 τοις εκατό σε σύγκριση με τις συμβατικές τηλεοράσεις ,με την προσθήκη του φιλμ κβαντικών κουκίδων.

 

Όλα τα νέα μοντέλα τηλεοράσεων των UHD και OLED τηλεοράσεων της LG, θα παρουσιαστούν το διάστημα 6-9 Ιανουαρίου όπου και θα μάθουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, μεταξύ των οποίων και την τιμή τους.

 

Link.png Site: Quantum Dot - Wikipedia