Η Acer είναι η πρώτη εταιρεία που ανακοινώνει tablet με οθόνη 8' ιντσών (1280x800) το οποίο τρέχει τα Windows 8.

Η Microsoft προχώρησε στις αρχές του χρόνου στην αναθεώρηση των ελάχιστων τεχνικών χαρακτηριστικών των Windows 8 προσθέτοντας συστήματα με μικρότερες οθόνες από τις 10' ίντσες αλλά και αναλύσεις. Τα επερχόμενα Windows 8.1 υποστηρίζουν σε μεγαλύτερο βαθμό tablets με 7' και 8' ιντσών οθόνες, μια κατηγορία προϊόντων η οποία ήδη έχει αρκετές επιτυχίες (Nexus 7, iPad mini κ.α).

 

Το Acer Iconia W3 διαθέτει πάχος 11.43 χιλιοστών, επεξεργαστή Intel Atom 1.8GHz και τρέχει την πλήρη έκδοση των Windows 8 στην οποία μάλιστα η εταιρεία έχει προσθέσει και την πλήρη έκδοση του Office. Στα τεχνικά χαρακτηριστικά βλέπουμε ακόμα χωρητικότητα 32 ή 64GB SSD, microSD θύρα και θύρα microHDMI για σύνδεση με εξωτερική οθόνη η τηλεόραση.

 

DSCF1349_verge_super_wide.jpg

 

Οι πρώτες αναφορές πάντως δεν εντυπωσιάζουν σχετικά με την οθόνη η οποία φαίνεται φτωχή σε χρώματα και στη θέαση από γωνία. Η Acer θα κυκλοφορήσει προαιρετικά και πληκτρολόγιο (€69) στο οποίο θα μπορεί να συνδεθεί πάνω η συσκευή για πιο παραγωγικές καταστάσεις.

 

Η τιμή έχει οριστεί στα €329 για το μοντέλο των 32GB και €379 για το μοντέλο των 64GB με την παρουσία του στα καταστήματα να αναμένεται μέσα στο μήνα.

 

Link.png Site: http://www.engadget.com/2013/06/02/acer-iconia-w3-8-inch-windows-8-tablet/[/url]']engadget.com