Αν και δεν εγκαταλείπει την multi-GPU τεχνολογία της, η AMD φαίνεται πως θα ακολουθήσει παρόμοια λογική με την Nvidia και το SLI, και επομένως θα μειώσει τις επενδύσεις της στο Crossfire.

Σύμφωνα με αναφορές, η AMD πρόκειται να μειώσει τις προσπάθειες υποστήριξης και προώθησης της γνωστής multi-GPU τεχνολογίας της, Crossfire, και μάλιστα όχι υπέρ κάποιας open-standard λύσης όπως η multi-GPU τεχνολογία του DirectX 12.

 

Εκπρόσωπος της AMD επιβεβαίωσε στο GamersNexus ότι ενώ η νέα σειρά καρτών γραφικών Radeon RX Vega υποστηρίζει τη τεχνολογία Crossfire, η εταιρεία ενδέχεται να μην διαθέσει τόσους πόρους όσους διέθετε σε παλαιότερα λανσαρίσματα καρτών γραφικών για την προώθηση ή την υποστήριξη της.

 

Ενδεχομένως λοιπόν αυτό να σημαίνει ότι η AMD δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει κάποια καταναλωτική κάρτα γραφικών Radeon RX Vega που να ενσωματώνει δύο ASICs τύπου Vega 10. Ενδεχομένως και να δούμε μία τέτοια κάρτα γραφικών μελλοντικά, ωστόσο το πιθανότερο είναι να ανήκει στις επαγγελματικές σειρές Radeon Pro ή Radeon Instinct.

 

Link.png Site: TechPowerUp