Στα μέσα Απριλίου πληροφορηθήκαμε ότι η AMD εργάζεται πυρετωδώς πάνω στα "TWKR" chips που απευθύνονται στους overclockers και τα οποία είναι βασισμένα στην "Vishera" silicon.

Και πράγματι κάτι τέτοιο ισχύει με τις συχνότητες να αγγίζουν τα 5.00 GHz σε συγκεκριμένα TDP levels. Όπως αναφέρει και η ιστοσελίδα SweClockers, η εταιρεία φαίνεται να εργάζεται πάνω σε δύο τουλάχιστον νέους socket AM3+ FX-series επεξεργαστές, προκειμένου να μπορέσει να ανταγωνιστεί τους αντίστοιχους τέταρτης γενιάς Intel Core Haswell, που παρουσιάστηκαν πρόσφατα από την Intel.

 

Ο λόγος για τους FX-9000 και FX-8770. Η συχνότητα του πρώτου ανέρχεται στα 4.80 GΗz, ενώ αντιθέτως πληροφορίες για τα clock speeds των δεύτερων δεν δημοσιεύτηκαν. Το αξιοσημείωτο είναι και το TDP των συγκεκριμένων chips. Η μετάβαση από τα 3.80 GHz στα 4.80 GHz σχεδόν διπλασίασε το TDP από τα 125W στα 220W.

 

Η AMD ετοιμάζει την επίσημη παρουσίασή τους στην έκθεση E3 η οποία θα λάβει χώρα στο διάστημα 11-13 Ιουνίου. Οι τιμές και των δύο παραμένουν άγνωστες.

 

Link.png Site: http://www.techpowerup.com/184960/amd-centurion-is-fx-9000-scrapes-5-00-ghz.html[/url]']techpowerup.com