Ως μέρος του νέου roadmap της εταιρείας που αφορά στην οικογένεια των mobile APUs που κατασκευάζει, η AMD ανακοίνωσε το νέο της υψηλής απόδοσης SoC (System-On-Chip) με την κωδική ονομασία "Carrizo" καθώς και ένα mainstream SoC με την κωδική ονομασία "Carrizo-L"

Οι νέες μονάδες επιταχυνόμενης επεξεργασίας της εταιρείας για φορητές συσκευές που θα κυκλοφορήσουν το 2015 έχουν σχεδιαστεί ως ολοκληρωμένες λύσεις για gaming, εφαρμογές γραφείου καθώς και για εμπειρίες υπερ-υψηλής ανάλυσης 4K.

Οι νέες APUs της AMD θα υποστηρίζουν τα πρότυπα DirectX 12, OpenCL 2.0, AMD Mantle, AMD FreeSync και βεβαίως το επερχόμενο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, Windows 10.

 

Το κορυφαίο SoC της εταιρείας με την κωδική ονομασία Carrizo θα ενσωματώνει την νέα μονάδα επεξεργασίας (CPU) αρχιτεκτονικής x86 με την κωδική ονομασία "Excavator" και τα νέας γενιάς γραφικά AMD Radeon σε ένα νέο SoC (System-On-Chip), το πρώτο συμβατό με την αρχιτεκτονική ετερογενών συστημάτων HSA 1.0 (Heterogeneous Systems Architecture).

 

Το Carrizo-L SoC ενσωματώνει τον επεξεργαστή γενικής χρήσης Puma+ με GCN GPUs (Graphics CoreNext) της σειράς AMD Radeon R-Series και στοχεύει σε mainstream εφαρμογές.

 

Επιπλέον, ο AMD Secure Processor θα ενσωματωθεί επίσης στις APUs τύπου Carrizo και Carrizo-L για να ενεργοποιήσει την τεχνολογία ασφαλείας ARM TrustZone. Για λόγους ευκολίας, οι δύο νέες APUs της AMD θα κάνουν χρήση της ίδιας συσκευασίας, ώστε να ενεργοποιήσουν μία μεγάλη γκάμα καταναλωτικών και εμπορικών προϊόντων που αναμένονται μέσα στο πρώτο μισό της νέας χρονιάς.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=I6zX2IqBI7A