Πριν από λίγο καιρό, είχαμε αναφερθεί στην αποχώρηση του Jim Keller από την AMD, μόλις ολοκλήρωσε την εργασία του πάνω στην αρχιτεκτονική Zen. Τώρα, μαθαίνουμε ότι αναλαμβάνει επικεφαλής της ομάδας Autopilot Hardware της Tesla Motors.

O Elon Musk εμπιστεύτηκε το ιδιαίτερα σπουδαίο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της Tesla Motors, Autopilot, στoν μάγο των επεξεργαστών, Jim Keller, ο οποίος ανέλαβε την θέση του Vice President of Autopilot Hardware Engineering.

 

Στην επίσημη ανακοίνωση της Tesla Motors, διαβάζουμε: “Jim Keller is joining Tesla as Vice President of Autopilot Hardware Engineering. Jim will bring together the best internal and external hardware technologies to develop the safest, most advanced autopilot systems in the world”. Παλαιότερα, είχαν κυκλοφορήσει φήμες ότι ο επόμενος σταθμός του Jim Keller, θα ήταν η Samsung Electronics, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε τελικά.

 

Ο Jim Keller, σχεδίασε στο παρελθόν μερικούς από τους πλέον επιτυχημένους εμπορικά επεξεργαστές της AMD, πριν μετακομίσει sτην Apple για να την βοηθήσει να μπουν οι βάσεις στην ανάπτυξη των δικών της SoCs. Στην συνέχεια επέστρεψε στην AMD, ως επικεφαλής της ομάδας σχεδιασμού των Zen και K12.

 

Στην Tesla Motors, όλα τα ηλεκτρονικά ελέγχονται από Nvidia Tegra SoCs. Αν και η Nvidia έχει επενδύσει σημαντικά στην τεχνολογία deep learning, που αποτελεί τα θεμέλια για το hardware των αυτό-οδηγούμενων οχημάτων, η κίνηση της Tesla Motors να προσλάβει και να επενδύσει σε έναν σχεδιαστή επεξεργαστών, που μάλιστα είναι και κορυφαίος στον κλάδο, ενδεχομένως να σημαίνει ότι θέλει να γίνει κατά κάποιο τρόπο αυτόνομη, όπως έκανε και η Apple.

 

Link.png Site: TechPowerUp