Ο πρώτος εμπορικά διαθέσιμος επεξεργαστής με συχνότητα των 5GHz έγινε πραγματικότητα, χάρη στην AMD. Ο λόγος για τον FX-9590, η τελευταία και πιο πρόσφατη προσθήκη στην σειρά FX, ο οποίος έρχεται με οχτώ πυρήνες αρχιτεκτονικής Piledriver και είναι εντελώς unlocked.

Η βασική συχνότητά του αγγίζει τα 4.7GHz αλλά μπορεί να φθάσει τα 5GHz μέσω της τεχνολογίας Turbo Core, βελτίωση της τάξεως των 17.5% σε σχέση με τον FX-8350. Θα φθάσει στα ράφια των καταστημάτων με το AM3+ package, καθώς δεν υπάρχουν τόσες μητρικές που να υποστηρίζουν κατανάλωση ενέργειας αυτής της τάξεως.

 

Δυστυχώς όμως πολλοί enthusiast δεν θα είναι σε θέση να τον αποκτήσουν, καθώς απαιτεί ιδιαίτερες λύσεις ψύξης κάτι που πολλοί τελικοί χρήστες δεν θα μπορούν να του προσφέρουν. Το συγκεκριμένο chip σηματοδοτεί μια νέα αρχή για την εταιρεία η οποία πρώτη έφερε στην αγορά τα APUs, πρώτη δημιούργησε 64-bit αλλά και native dual- και quad-core επεξεργαστές. Ο FX-9590 αναμένεται το ερχόμενο καλοκαίρι με την τιμή του να παραμένει άγνωστη προς το παρόν.

 

Link.png Site: http://www.techspot.com/news/52862-amd-first-to-reach-5ghz-with-fx-9590-processor.html[/url]']techspot.com