Η AMD έδωσε στην δημοσιότητα ένα teaser video για να γνωστοποιήσει στους χρήστες ότι σύντομα θα ανακοινώσει την νέα κορυφαία της κάρτα γραφικών που για την ώρα έχει την κωδική ονομασία "Fiji-XT".

Παράλληλα ωστόσο, διέρρευσε στο Internet και μία φωτογραφία που αποκαλύπτει ότι, πράγματι, το PCB της νέας "Fiji-XT" είναι ιδιαίτερα κοντό, τουλάχιστον για μία κάρτα του είδους, μία ναυαρχίδα. Κάτι τέτοιο θα ενθουσιάσει τους περισσότερους χρήστες, αφού θα μπορούν να εγκαταστήσουν την ιδιαίτερα ισχυρή κάρτα γραφικών της AMD σε μικρού μεγέθους υπολογιστές (σε HTPCs για παράδειγμα).

 

Το "κοντό", μικρού μεγέθους PCB της κάρτας γραφικών είναι αποτέλεσμα της μετακίνησης των chips της μνήμης, που παλαιότερα στοιβάζονταν περιμετρικά του επεξεργαστή γραφικών -και στις δύο όψεις του PCB πολλές φορές- στην συσκευασία της GPU χάρη στην τεχνολογία HBM.

 

gallery_286955_2044_38871.jpg

 

Τώρα λοιπόν, το PCB ουσιαστικά αποτελείται από δύο βασικά στοιχεία, πέρα από τους ελεγκτές εξόδων (π.χ DisplayPort 1.2a, HDMI 2.0 και κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται να ενσωματώνει DVI), την συσκευασία GPU και το σύστημα τροφοδοσίας (VRM).

 

Και αφού μιλάμε για τροοδοσία, να αναφέρουμε ότι στην κάρτα γραφικών εντοπίζονται δύο 8-pin PCI-E connectors. Όσον αφορά στο σύστημα ψύξης, διαθέτει ένα 120 x 120mm ψυγείο με ένα ανεμιστήρα 120mm PWM.

 

 

Link.png Site: TechPowerUp