Λίγο πριν την επίσημη παρουσίασή της, οι πρώτες πληροφορίες των τεχνικών χαρακτηριστικών της Hawaii R9 290X GPU της AMD, έκαναν την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο. Ο λόγος, μα φυσικά για το δεύτερης γενιάς chip των 28nm μικροαρχιτεκτονικής Graphics CoreNext, η κυκλοφορία του οποίου συμπίπτει χρονικά με το GK110 της Nvidia.

Ειδικότερα λέγεται ότι θα είναι κατά 18% «μεγαλύτερο» από τα Tahiti και πιο συγκεκριμένα κατά 430 mm². Εξοπλίζεται με 2,816 stream processors αλλά και με 44 clusters, καθένα από τα οποία έρχεται με 64 stream processors.Πρόκειται για βελτίωση της τάξεως των 37.5% σε σχέση με τα Tahiti. Παράλληλα, ο δίαυλος μνήμης 384-bit τύπου GDDR5 καθώς και η υποστήριξη DirectX 11.2, υπόσχονται να απογειώσουν τις επιδόσεις, προσφέροντας ακριβώς αυτό που επιζητούν οι απαιτητικοί gamers.

 

Η AMD σε ειδικό event που έχει διοργανώσει θα παρουσιάσει τη νέα GPU, η κυκλοφορία της οποίας, τοποθετείται, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τον ερχόμενο Οκτώβριο. Πολλές εταιρείες του χώρου, θα υιοθετήσουν τη λύση της AMD και θα παρουσιάσουν προϊόντα βασισμένα σε αυτή, όπως οι Asus, MSI και PowerColor.

 

Link.png Site: http://www.techspot.com/news/54065-amd-hawaii-r9-290x-gpu-specifications-leak-early.html[/url]']techspot.com