Μια διαφορετική πρόταση της Asus, το Padfone το οποίο παρουσιάστηκε πέρσι, συνδύαζε τις λειτουργίες ενός smartphone και tablet κάτω από μία συσκευή αλλά το λανσάρισμα της Asus συνοδεύτηκε από καθυστερήσεις κάτι που οδήγησε σε χαμηλές πωλήσεις. Αυτό θέλει να αλλάξει η Asus ανακοινώνοντας σήμερα το Padfone 2 το οποίο θα κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του έτους.

Η Asus δεν φοβάται να ρισκάρει με διάφορα form factors υπολογιστών όπως με το υβριδικό tablet/laptop Asus Transformer του οποίου το form factor όπως είδαμε υιοθετούν αρκετοί κατασκευαστές Windows 8 συστημάτων.

 

Το Padfone 2 που διακρίνεται για τον σχεδιασμό του αποτελείται από ένα android smartphone με Super IPS+ οθόνη 4.7', HD ανάλυση, βάρος 135 γραμμάρια ενώ ενσωματώνει κάμερα 13megapixel και μπαταρία 2.140mAh. Στο εσωτερικό τις κορυφαίες επιδόσεις χαρίζει ο τετραπύρηνος επεξεργαστής Snapdragon S4 στο 1.4Ghz me 2gb RAM.

 

prpadfone208.jpg

 

 

 

Το δεύτερο κομμάτι του Padfone 2 είναι ένα tablet το οποίο όμως χρειάζεται το smartphone για να αποκτήσει "ζωή" μόλις αυτό τοποθετηθεί σε ειδική θήκη στο πίσω μέρος του. Το tablet κομμάτι είναι πιο λεπτό από τον προκάτοχο του, διαθέτει οθόνη 10.1' ιντσών με ανάλυση 1280x800 ενώ η χωρητικότητα της μπαταρίας κυμαίνεται στα 5.000mAh. Το συνολικό βάρος του Padfone 2 μόλις συνδέσουμε το smartphone φτάνει το αρκετά ικανοποιητικό αριθμό των 649 γραμμαρίων

 

Η τιμή του Padfone στην Ευρώπη έχει οριστεί στα €799 για το μοντέλο των 32gb και €899 για το μοντέλο των 64gb και θα κυκλοφορήσει αρχικά στη Βουλγαρία (!), Δανία, Φινλανδία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιταλία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ισπανία και Σουηδία.

 

http://www.youtube.com/watch?&v=DjpACIJkpQo

 

Link.png Site: asus.com