Έχουν γίνει αρκετά βήματα προόδου στους φορητούς υπολογιστές, με αποτέλεσμα ορισμένοι από αυτούς να μπορούν να τα βγάλουν πέρα με τα τελευταίας γενιάς τρισδιάστατα παιχνίδια και σε υψηλές αναλύσεις, έστω και αν σε ορισμένες περιπτώσεις ορισμένο επίπεδο συμβιβασμού είναι απαραίτητο. Και αν δεν υπήρχε κανένας συμβιβασμός;

Έτσι πρέπει να σκέφτηκε η Alienware όταν παρουσίασε το Alienware Graphics Amplifier, αν και για να πω την αλήθεια, ακόμα και αν κάποιος αγοράσει το κουτί αυτό θα πρέπει να συμβιβαστεί με το επιπλέον κόστος ($299), με την επιπλέον -αναγκαστικά- κατανάλωση και το κυριότερο, με την ιδέα ότι μόλις το συνδέσει στον φορητό υπολογιστή του, ο τελευταίος θα πάψει να είναι φορητός πια (το κουτάκι ζυγίζει περίπου 3.5 κιλά). Αλλά το όφελος, ίσως και να είναι μεγαλύτερο τελικά, αφού συμβάλει θετικά στο "future-proof" στοιχείο.

 

Το Alienware Graphics Amplifier είναι μία καλή ιδέα που θα φανεί αρκετά ελκυστική στους κατόχους laptop της Alienware όπως το Alienware 13, το τελευταίας γενιάς gaming laptop της εταιρείας. Αν και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων το Alienware Graphics Amplifier θα σας περιμένει στο γραφείο σας, μπορεί να σας προσφέρει την επιπλέον ισχύ στο τομέα των γραφικών και σε οποιοδήποτε σύγχρονο τρισδιάστατο παιχνίδι, όταν το ενσωματωμένο υποσύστημα γραφικών στο laptop σας έχει ρίξει λευκή πετσέτα.

 

Το Alienware 13 έρχεται σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις οθόνης -1366 x 768 pixels, 1920 x 1080 pixels καθώς και σε μία έκδοση με οθόνη αφής που υποστηρίζει ανάλυση 2560 x 1440 pixels - και με λειτουργικό σύστημα Windows 8.1, Windows 8.1 Professional ή Windows 7 Professional.

 

gallery_286955_1409_104836.png

 

Αν και η Alienware πιστεύει πολύ στις δυνατότητες του νέου της laptop στο τομέα του gaming, εντούτοις υποστηρίζει ότι με τη προσθήκη του Alienware Graphics Amplifier, ο χρήστης μπορεί να περιμένει τουλάχιστον τον διπλάσιο framerate κατά μέσο όρο στα παιχνίδια.

 

Η σύνδεση του με το laptop πραγματοποιείται μέσω μίας ειδικής θύρας USB/PCI-E (όπως θα καταλάβατε λειτουργεί μόνο με συγκεκριμένα laptops της Alienware) και μπορεί να δεχτεί κάρτες γραφικών κάθε είδους (Nvidia GeForce GTX ή AMD Radeon), σχεδόν οποιαδήποτε μέχρι 375W. Το case προσφέρει επιπλέον τέσσερις USB 3.0 θύρες, ώστε οι χρήστες να μπορούν να συνδέσουν πάνω του σχεδόν οποιοδήποτε περιφερειακό θέλουν.

 

gallery_286955_1409_31245.png

 

Όσο αφορά στο laptop Alienware 13, οι τιμές ξεκινούν από τα $999, με επεξεργαστή dual-core Intel Core i5-4210U, 8GB RAM, Nvidia GeForce GTX 860M 2GB, 1TB σκληρό δίσκο (5400rpm) και με οθόνη ανάλυσης 1366 x 768 pixels. Αν οι παραπάνω προδιαγραφές δεν σας κάνουν, μπορείτε να αυξήσετε -με τo ανάλογο κόστος- τη μνήμη στα 16GB, να επιλέξετε μεταξύ ενός υβριδικού σκληρού δίσκου ή ενός solid state drive των 512GB ενώ μπορείτε να το αγοράσετε εξοπλισμένο είτε με οθόνη ανάλυσης 1920 x 1080 pixels ή ακόμα και με οθόνη αφής ανάλυσης 2560 x 1440 pixels.

 

Σε όλες τις περιπτώσεις, ο επεξεργαστής πάντως ή το υποσύστημα γραφικών είναι ίδια, δεν υπάρχουν άλλες επιλογές εκτός από αυτές που αναφέραμε, εκτός και αν αποφασίσετε να αγοράσετε μαζί του το Alienware Graphics Amplifier, που τουλάχιστον στον τομέα των γραφικών θα έχετε περισσότερες επιλογές.

 

Link.png Site: The Verge

Link.png Site: Engadget