Η Ιαπωνική εταιρεία NTT Data ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει το τμήμα συμβουλευτικών υπηρεσιών IT της Dell για περισσότερα από $3 δισεκατομμύρια. Η πώληση του τμήματος, θα βοηθήσει την Dell να χρηματοδοτήσει την τεράστια εξαγορά της EMC.

Στα τέλη της περασμένης χρονιάς, η Dell ανακοίνωσε την εξαγορά της εταιρείας EMC, η οποία προσφέρει υπηρεσίες cloud, digital storage και διάφορες υπηρεσίες analytics σε επιχειρήσεις ενώ της ανήκει η εταιρεία ασφαλείας RSA καθώς και η λύση εικονικοποίησης VMWare.

 

Η εξαγορά στοίχισε στην Dell περίπου $67 δισεκατομμύρια δολάρια και ήταν μία από τις μεγαλύτερες –αν όχι η μεγαλύτερη- εξαγορές στον χώρο της τεχνολογίας. Παρόλα αυτά, ήταν τόσο μεγάλη η εξαγορά, που από τότε η Dell προσπαθεί να πουλήσει ορισμένα από τα υπάρχοντα τμήματα της για να την χρηματοδοτήσει.

 

Τώρα, πουλάει το τμήμα συμβουλευτικών υπηρεσιών IT στην NTT Data, η οποία λέγεται πως είναι μία κίνηση για να εισέλθει η Ιαπωνική εταιρεία στην Αμερικανική αγορά.

 

Η Dell δημιούργησε το συγκεκριμένο τμήμα, μετά την εξαγορά της εταιρείας Perot Systems το 2009, μία εξαγορά που της στοίχισε $3,9 δισεκατομμύρια.

 

Link.png Site: Gizmodo