Αν είστε κάτοχος κάποιου Venue tablet της Dell, έχετε τώρα ένα ιδιαίτερα εύκολο τρόπο να δείξετε το περιεχόμενο του σε μεγαλύτερη οθόνη. Η Dell μόλις ανακοίνωσε τη διάθεση του Cast, ενός απλού stick που επιτρέπει τη σύνδεση του tablet σε οποιαδήποτε οθόνη ή τηλεόραση με υποδοχή HDMI.

To stick ουσιαστικά συνδέεται στην θύρα HDMI της οθόνης ή της τηλεόρασης σας, και μετατρέπει την αρχική οθόνη του Venue tablet σε ένα παραδοσιακό Android desktop που μπορείτε να χειριστείτε με ποντίκι και πληκτρολόγιο.

 

Στη μία πλευρά του, το Dell Cast διαθέτει υποδοχή HDMI ενώ από την άλλη υπάρχει υποδοχή USB για το πληκτρολόγιο και ποντίκι της προτίμησης σας (ενσύρματα ή ασύρματα) καθώς και μία υποδοχή microUSB για τη φόρτιση του. Σε "entertainment mode" το Dell Cast ουσιαστικά κάνει "mirror" το video που αναπαράγετε στο tablet ενώ σε "productivity mode", επεκτείνει την επιφάνεια εργασίας του tablet στην τηλεόραση δημιουργώντας ένα πρόχειρο desktop. Έτσι, ο χρήστης έχει πρόσβαση σε όλες τις εφαρμογές και τα αρχεία του.

 

Το "στικάκι" είναι διαθέσιμο με κόστος $80 και για την ώρα είναι συμβατό μόνο με τα tablets της σειράς Venue που βασίζονται στο λειτουργικό σύστημα της Google, Android. Αργότερα μέσα στη χρονιά το stick θα είναι συμβατό και με tablets της εταιρείας που βασίζονται σε λειτουργικό σύστημα Windows, όπως το Venue 8 Pro.

 

gallery_286955_1312_15481.jpg

 

Link.png Site: Engadget