Τη νέα σειρά συστημάτων Alienware, παρουσίασε χθες η εταιρεία σε ειδική εκδήλωση, σημάδι της αυξημένης προσοχής που δίνει η Alienware στην ελληνική αγορά εξαιτίας της ενεργούς κοινότητας των PC gamers.

Όσον αφορά τα gaming laptops, η Alienware προτείνει τρία διαφορετικά μοντέλα με την ονομασία 13, 15 και 17, κάτι που αντιστοιχεί στο μέγεθος της οθόνης που ενσωματώνουν. Όπως γίνεται φανερό, το Alienware 13 ξεχωρίζει για τη φορητότητα του, χωρίς να θυσιάζει χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα έρχεται με επεξεργαστή Intel Core i5 ή Core i7 της Intel, SSD, και Gigabit θύρα σε συνδυασμό με Killer 1525 802.11ac 2x2 WiFi για εξάλειψη του network lag στα παιχνίδια.

 

20150715_164829.jpg


Με τη σειρά τους τα Alienware 15 και 17 διαθέτουν κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, ενώ είναι κατά 20% πιο λεπτά από τα περσινά μοντέλα. Φυσικά οι επιδόσεις κατά το gaming είναι εξαιρετικές ενώ με το Alienware Graphics Amplifier, οι κάτοχοι και των 3 συστημάτων θα πρέπει να περιμένουν γραφικά επιπέδου desktop, στο laptop. Αυτό γίνεται εφικτό με την τοποθέτηση οποιασδήποτε κάρτας γραφικών PCI Express x16 με απαιτήσεις ισχύος μέχρι και 375W με στόχο κυρίως την υποστήριξη υψηλότερων αναλύσεων και ομαλότερης κίνησης.

Στην κατηγορία των desktop gaminc PC, το νέο Alienware Area-51 έκλεψε τις εντυπώσεις με το φουτουριστικό κουτί, το οποίο δίνει άνετη πρόσβαση στο εσωτερικό του για αλλαγές και αναβαθμίσεις. Μπορεί να δεχθεί έως και 3 κάρτες γραφικών για επίτευξη αναλύσεων μέχρι 12K, διαθέτοντας ένα εξαιρετικό σύστημα απαγωγής θερμότητας με χρήση Alienware Premium CPU Liquid Cooling.

 

20150715_172248.jpg

 

20150715_172320.jpg


Από τις παρουσιάσεις νέων προϊόντων, ξεχώρισε επίσης το Alienware Alpha, η απόλυτη gaming κονσόλα κατά την εταιρεία η οποία είναι συμβατή με τα Steam Machines, θέλοντας να φέρει την εμπειρία μια βιντεοκονσόλας, στο σαλόνι σας αλλά αυτή τη φορά με τη δύναμη ενός PC. Για το σκοπό αυτό, το Alienware Alpha, διαθέτει πολύ όμορφο σχεδιασμό, τεχνικά χαρακτηριστικά και ενδιαφέρον γραφικό περιβάλλον που κάνει την πρόσβαση στα παιχνίδια του Steam πολύ εύκολη και χωρίς την ανάγκη χρήσης πληκτρολογίου και ποντικού αφού στη συσκευασία περιλαμβάνεται ένα Xbox 360 χειριστήριο. Η τιμή του πάντως είναι λίγο αλμυρή αφού αυτή έχει οριστεί στα €850.

 

Alienware_launch_event_d.JPG


Τέλος στην εκδήλωση είδαμε από κοντά και το Ultrasharp 34 U3415W, μια νέα οθόνη της Dell με κυρτό σχήμα, ανάλυση WQHD με διαγώνιο 34 ίντσες και λόγο πλευρών 21:9.