Ομάδα ερευνητών από ολόκληρο τον πλανήτη ανακάλυψε μια νέα μέθοδο εγγραφής δεδομένων στους παραδοσιακούς μαγνητικούς σκληρούς δίσκους, ανοίγοντας το δρόμο σε μία από τις σημαντικότερες εξελίξεις του κλάδου ύστερα από την παρουσίαση της “κάθετης μαγνητικής εγγραφής” (Perpendicular Magnetic Recording).

 

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature Communications και ηγείται από το Πανεπιστήμιο Φυσικής του York. Το δημοσίευμα περιγράφει έναν νέο τρόπο “εκτόξευσης” παλμών από ένα νανο λέιζερ επάνω σε μια μαγνητική επιφάνεια μέσα σε 1/10.000 ενός νανοδευτερολέπτου. Η τεχνολογία αυτή επιρέπει την εγγραφή αρκετών Terabytes πληροφορίας σε ένα σκληρό δίσκο, μέσα σε ένα μόλις δευτερόλεπτο. Με την εκτόξευση των παλμών σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, όχι μόνο επιτυγχάνεται μεγαλύτερη ταχύτητα εγγραφής πληροφορίας, αλλά το λέιζερ χρειάζεται πολύ λιγότερη ενέργεια για να λειτουργήσει.

 

Πρωτού εισαχθεί η τεχνολογία αυτή στην αγορά θα πρέπει να αναπροσαρμοστεί έτσι ώστε να μπορεί να κατασκευάζεται από συμβατικά υλικά. Επίσης εκτός από τις εκπληκτικές ταχύτητες εγγραφής σκληρών δίσκων, δεν έχει διευκρινιστεί εάν οι ταχύτητες ανάγνωσης δεδομένων επιδέχονται βελτιώσεις.

 

Link.png Site: neowin.net