Η γνωστή εταιρεία αναλύσεων IHS iSuppli, αναμένει, ότι η μείωση των εσόδων από την πώληση μηχανικών δίσκων, να αγγίξει το 11.8% μέσα στο 2013.

Ο συνολικός τζίρος από την πώληση HDD ανήλθε στα $37.1 δισ. για το 2012, εντούτοις όμως μια μείωση της τάξεως του 11.8%, σημαίνει ότι τα έσοδα δεν θα ξεπεράσουν τα $32.6 δισ. Η κατάσταση αυτή θα σταθεροποιηθεί μέσα στο 2014. Η εταιρεία αναγνωρίζει την κυρίαρχη θέση που κατέχουν οι σκληροί δίσκοι, ενώ επισημαίνει ότι κάτι τέτοιο θα συνεχιστεί για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, δεδομένου ότι προσφέρουν υψηλές χωρητικότητες, σε μικρή τιμή ανα GB συγκρινόμενοι με τους SSDs.

 

Κατά την διάρκεια του 2011, πλημμύρες σε εργοστάσια παραγωγής σκληρών δίσκων είχε ως αποτέλεσμα οι τιμές τους να σημειώσουν αισθητή άνοδο και σταδιακά άρχισε ξανά η πτώση τους. Παρά και αυτή τη μείωση, το συνολικό κόστος τους ήταν μεγαλύτερο σε σχέση με την προ-πλημμύρων εποχή. Η IHS εκφράζει επίσης την πρόβλεψή της, ότι η Western Digital θα μπορούσε με τις νέες τεχνολογίες που εφαρμόζει στην παραγωγή να ανταγωνιστεί την Seagate και γιατί όχι να μην αναδειχθεί σε κυρίαρχο προμηθευτή.

 

Αν και όπως προαναφέραμε οι πωλήσεις σκληρών δίσκων θα σημειώσουν πτώση, η IHS iSuppli μιλά για ακόμη ένα πιο ζοφερό σενάριο. Η σταδιακή εξαφάνιση των οπτικών δίσκων από laptops και computers σε συνδυασμό με την άνθηση των υπηρεσιών cloud, θα επισφραγίσουν την πτωτική πορεία των οπτικών μέσων αποθήκευσης.

 

Link.png Site: http://www.techspot.com/news/51545-hdd-revenue-to-fall-118-in-2013-wd-may-bump-seagate-for-top-spot.html[/url]']techspot.com