Μπορεί η Microsoft να υπόσχεται από πέρσι laptops και tablets με Windows 8.x και κόστος $200-300, όλα δείχνουν όμως ότι το τελευταίο τρίμηνο του έτους μας επιφυλάσσει αρκετές τέτοιες κυκλοφορίες.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα MobileGeeks, η Hewlett Packard είναι έτοιμη να παρουσιάσει πολύ σύντομα ένα νέο laptop με την ονομασία Stream το οποίο θα κοστίζει μόλις $199. Το HP Stream αναμένεται να διαθέτει οθόνη 14' ιντσών (όχι όμως αφής) με ανάλυση 1366 x 768, επεξεργαστή AMD A4 Micro-6400T χρονισμένος στο 1.6 GHz, 2GB RAM καθώς και αποθηκευτικό χώρο 32 GB με δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD κάρτας.

 

Ο νέος φορητός υπολογιστής της HP εμφανισιακά και με βάση τις εικόνες που έχουν διαρρεύσει, είναι σχεδόν ίδιος εμφανισιακά με το Chromebook 14, ένα από τα πιο δημοφιλή laptops με λειτουργικό σύστημα της Google. Μάλιστα η Microsoft είχε αναφερθεί στο συγκεκριμένο φορητό υπολογιστή τον περασμένο μήνα και συγκεκριμένα στο συνέδριο WPC, χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες. Σχετικά με τις θύρες, το Stream αναμένεται να διαθέτει 1 HDMI θύρα καθώς και 3 USB θύρες, η μία USB 3.0 και οι υπόλοιπες δύο USB 2.0

 

Ένας λόγος για τη χαμηλή τιμή του συστήματος είναι η παρουσία της έκδοσης Windows 8.1 with Bing ως προεγκατεστημένο λειτουργικό σύστημα, το οποίο η Microsoft παραχωρεί δωρεάν στους κατασκευαστές και με τη διαφορά ότι η μηχανή αναζήτησης Bing είναι προεπιλεγμένη στον Internet Explorer. Παράλληλα η Microsoft θέλοντας να κάνει ακόμα πιο συμφέρουσα την επιλογή του συγκεκριμένου μοντέλου έναντι άλλων φορητών υπολογιστών Chromebook, θα παρέχει στον κάτοχο του υπολογιστή δωρεάν 100 GB στην cloud υπηρεσία αποθήκευσης αρχείων OneDrive.

 

605x1165xhp-stream-specs.gif.pagespeed.ic.YcCSaefr99.jpg

 

Link.png Site: Mobilegeeks