Όπως αναμενόταν, η HTC προχώρησε στα αποκαλυπτήρια του HTC One Mini 2, που όπως φανερώνει και η ασυνήθιστη ονομασία του, αποτελεί τη "μικρή" έκδοση της φετινής ναυαρχίδας της εταιρείας, του One M8.

Αυτό σημαίνει ότι το One Mini 2 διαθέτει παρόμοιο σχεδιασμό με το μεγάλο του αδερφό, κάτι που περιλαμβάνει και το αλουμίνιο υλικό για τον οποίο η HTC έχει δεχθεί πολύ θετικά σχόλια. Η σημαντική διαφορά βρίσκεται περιμετρικά της συσκευής όπου έχει χρησιμοποιηθεί πλαστικό υλικό, κάτι που είχαμε δει και στο περσινό μοντέλο.

 

Διαφορές υπάρχουν και στο τεχνικό τομέα, ξεκινώντας από την οθόνη των 4.5' ιντσών με HD ανάλυση ενώ στο εσωτερικό συναντάμε τον τετραπύρηνο Snapdragon 400, χρονισμένο στο 1.2 GHz μαζί με 1 GB RAM και μπαταρία 2.100 mAh. Η χωρητικότητα βρίσκεται στα 16GB και μπορείτε να την επεκτείνετε μέσω της microSD θύρας με επιπλέον 128 GB.

 

Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του One M8 πάντως δεν παίρνει το δρόμο προς το mini μοντέλο αφού σ' αυτό βλέπουμε κάμερα 13MP με αισθητήρα BSI και διάφραγμα f/2.2 εν αντιθέση της Ultrapixel κάμερας και της δεύτερης κάμερας στο πίσω μέρος που έχουμε δει στο μεγαλύτερο μοντέλο. Στο εμπρόσθιο μέρος υπάρχει η κάμερα στα 5MP ικανή και αυτή για εγγραφή 1080p video.

 

htconemin2.jpg

 

Το HTC One Mini 2 αναμένεται στην αγορά τον επόμενο μήνα, στα ίδια τρία χρώματα του HTC One M8, το ασημί, γκρι και χρυσό.