Εκτός από το HTC One M9 και την συσκευή έκπληξη, HTC Vive, ο Ταϊβανός κατασκευαστής παρουσίασε και μία health-tracking φορετή συσκευή, με την ονομασία HTC Grip. Πρόκειται για ένα smartband που απευθύνεται σε χρήστες που αθλούνται και που η εταιρεία κατασκεύασε με την βοήθεια της Under Armour.

Το HTC Grip ενσωματώνει GPS, και παρόλο που συνεργάζεται με smartphones (με Android 4.3 ή με πιο σύγχρονη έκδοση καθώς και με iOS7 ή πιο σύγχρονη έκδοση) μπορεί να "σταθεί και μόνο του". Ο δέκτης GPS μπορεί και κρατάει πληροφορίες για το τρέξιμο ή τις διαδρομές με το ποδήλατο, ενώ αυτόματα καταγράφει τις συνήθειες στον ύπνο. Ενσωματώνει μπαταρία 100mAh που επαρκεί για 5 ώρες με το GPS ενεργοποιημένο, και δύο με τρεις μέρες αν το GPS είναι απενεργοποιημένο.

 

H ενσωματωμένη οθόνη του είναι 1,8 ιντσών τεχνολογίας PM-OLED με ανάλυση 32 x 160 pixels η οποία δείχνει βασικά στατιστικά και πληροφορίες.

 

Η συσκευή HTC RE Grip είναι πλούσια σε αισθητήρες, και έτσι υπάρχουν επιταχυνσιόμετρο, γυροσκόπιο, πυξίδα καθώς και αισθητήρας φωτός. Δεν διαθέτει πάντως ενσωματωμένο αισθητήρα μέτρησης καρδιακών παλμών, αλλά εξαρτάται από εξωτερικές συσκευές του είδους που είναι και πιο ακριβείς σύμφωνα με την HTC.

 

Ενσωματώνει Bluetooth 4.0 και καλύπτει τις προδιαγραφές IP57, αν και η εταιρεία λέει ότι δεν είναι κατάλληλο για κολύμπι. Επίσης είναι ανθεκτικό στους κραδασμούς και υποστηρίζει τις προδιαγραφές MIL-STD-810G. Το smartband λειτουργεί σε συνδυασμό με τις εφαρμογές Under Armour και UA Record. Η συσκευή είναι διαθέσιμη σε χρώμα Deep Teal/ Lime και κοστίζει $199.

 

 

Link.png Site: GSMArena