Με κάθε επισημότητα, η Huawei παρουσίασε σήμερα σε ειδική εκδήλωση το νέο της κορυφαίο smartphone, το Ascend Mate 7 αναφέροντας μάλιστα ότι πλέον κατέχει την τρίτη θέση ανάμεσα στους κατασκευαστές smartphone, έχοντας καταγράψει αύξηση πωλήσεων 95% από την περσινή χρονιά.

Με δεδομένο την τεράστια οθόνη, οι διαστάσεις του Ascend Mate 7 έχουν διατηρηθεί σε λογικά επίπεδα (157x81) ενώ την κατάσταση κάνει καλύτερη το πάχος των 7.9 χιλιοστών και το ελάχιστο κενό (bezel) που υπάρχει αριστερά και δεξιά της οθόνης.

 

Το πίσω μέρος επιπλέον διαθέτει μια ελαφρά καμπύλη για καλύτερο κράτημα στο χέρι. Η Huawei έχει κάνει αρκετά καλή δουλειά και στην κατασκευή της συσκευής με έμφαση στη χρήση αλουμινίου αλλά και μικρών λεπτομερειών στην κάμερα και τα πλήκτρα ελέγχου που πιστεύει ότι κάνουν τη διαφορά. Μειονέκτημα για πολλούς μπορεί να είναι η μη αποσπώμενη μπαταρία όμως η χωρητικότητα των 4.100 mAh υπόσχεται να κάνει τους κατόχους της ευχαριστημένους με αυτονομία που μπορεί να φτάσει ακόμα και της δύο ημέρες σύμφωνα με την κινεζική εταιρία.

 

DSC00604.JPG

Επιπλέον διαθέτει αισθητήρα αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος ενώ υποστηρίζει την εγκατάσταση δύο sim καρτών -μόνο όμως για την αγορά της Κίνας-, οι οποίες μάλιστα για πρώτη φορά σε smartphone, μπορούν να υποστηρίζουν συνδέσεις 4G. Ειδικά για τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, η Huawei αναφέρει ότι αναγνωρίζει το αποτύπωμα σας απλά με ένα βήμα, την τοποθέτηση του δακτύλου σας πάνω του, με μεγάλη ακρίβεια, μεγαλύτερη μάλιστα του iPhone 5s χωρίς να το επηρεάζουν οι «υγρές καταστάσεις».

 

Το νέο μοντέλο της Huawei απευθύνεται κυρίως σε όσους επιθυμούν κάτι ανάμεσα σε smartphone και tablet αφού διαθέτει οθόνη 6.ιντσών με ανάλυση Full HD η οποία υπόσχεται χαμηλή κατανάλωση. Στο εσωτερικό υπάρχει το οκταπύρηνο SoC Kirin 925 το οποίο κατασκευάζει η ίδια η Huawei και το οποίο υποστηρίζει συνδέσεις με δίκτυα LTE κατηγορίας 6, ενώ συνοδεύεται από 2GB RAM και 16GB αποθηκευτικού χώρου ο οποίος επεκτείνεται με τη διαθέσιμη microSD θύρα. Παράλληλα η Huawei διαθέτει το Ascend Mate 7 και σε μια δεύτερη έκδοση με 32 GB και 3 GB RAM. Η κύρια κάμερα του Ascend Mate7 διαθέτει αισθητήρα κατασκευής Sony με ανάλυση 13MP και διάφραγμα F2.0 ενώ μια δεύτερη στο εμπρόσθιο μέρος με 5MP αναλαμβάνει τις βιντεοσυζητήσεις σας αλλά και τα selfies σας.

 

DSC00597.JPG

 

Όσον αφορά το λογισμικό της συσκευής, αυτό στηρίζεται στην έκδοση 4.4 Android KitKat, στην επιφάνεια του οποίου υπάρχει το γραφικό περιβάλλον EmotionUI 3.0 το οποίο διακρίνεται για το flat σχεδιασμό αλλά και διαφόρων "κόλπων" για να κάνει πιο εύκολη τη χρήση της συσκευής με το ένα χέρι, όσο αυτό είναι δυνατόν..

 

Το Huawei Ascend G7 θα κυκλοφορήσει τον επόμενο σε αρκετές χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα με τιμή €499 για το μοντέλο με 16GB αποθηκευτικού χώρου και 2GB RAM αλλά και σε ένα δεύτερο μοντέλο με 32GB με 3GB RAM με τιμή €599.

 

 

Η αποστολή του insomnia.gr στo MWC 2017 είναι χορηγία της MediaMarkt