Με κεντρικό σύνθημα τη «συνεργασία», η Huawei παρουσίασε πριν λίγη ώρα τη νέα σειρά smartphone P, με κορυφαίο μοντέλα τα P9 και P9 Plus τα οποία κατά την εταιρεία αλλάζουν τα δεδομένα στη λήψη φωτογραφιών από ένα smartphone.

Ο λόγος κατά την κινεζική εταιρεία είναι η συνεργασία με το δημοφιλή γερμανικό κατασκευαστή φακών Leica, που έχει ως αποτέλεσμα την ενσωμάτωση κύριας κάμερας με διπλό σύστημα φακών στο πίσω μέρος, με κάθε αισθητήρα να αποτελεί από 6 μέρη. Η συνεργασία των δύο αισθητήρων (RGB+μονόχρωμος), έχει ως αποτέλεσμα η κάμερα να είναι σε θέση να καταγράψει κατά 270% περισσότερο φως από την κάμερα του iPhone 6s, με αποτέλεσμα πιο ζωντανά χρώματα, καλύτερη απεικόνιση του δέρματος, και φωτογραφίες από τις καλύτερες που μπορούμε να έχουμε από ένα smartphone σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Για τις ανάγκες της εστίασης, η κύρια κάμερα του Huawei P9 χρησιμοποιεί παράλληλα με τους δύο φακούς, τεχνολογίας όπως το Laser Autofocus αλλά και άλλες που επιτρέπουν τη γρήγορη εστίαση αλλά και την καλύτερη κατανόηση του βάθους μεταξύ του αντικειμένου και του χρήστη. Με τον τρόπο αυτό μπορούν να γίνουν λήψεις με ωραίο bokeh, όπου ο χρήστης επιλέγει να θολώσει είτε το αντικείμενο που υπάρχει στο προσκήνιο είτε την περιοχή πίσω από αυτό, δημιουργώντας εντυπωσιακές φωτογραφίες.

Το λογισμικό της εφαρμογής για τη λήψη φωτογραφιών και βίντεο είναι «αναλυτικό» με αρκετές ρυθμίσεις και με Pro λειτουργία που ο χρήστης μπορεί να επιλέξει manual ρυθμίσεις.

Για ένα ακόμα μοντέλο, η Huawei έχει κάνει αρκετά καλή δουλειά στο θέμα της εμφάνισης και της ποιότητας κατασκευής, δίνοντας έμφαση φέτος σε ένα πιο premium χαρακτήρα. Με μεταλλική κατασκευή, το P9 είναι αρκετά άνετο στο κράτημα εξαιτίας του κυρτού σχήματος αλλά και του πάχους της συσκευής που δε ξεπερνά τα 6,95 χιλιοστά.

gallery_286955_2983_112541.jpg

Σε ότι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, το P9 διατηρεί τις ίδιες διαστάσεις οθόνης με τον προκάτοχο του, στις 5,2 ίντσες αλλά και την ίδια Full HD ανάλυση που μεταφράζεται σε 423PPI, όμως τα χρώματα είναι πιο ζωντανά στο φετινό μοντέλο.

Η διαφορά στο Plus μοντέλο είναι μόνο στις διαστάσεις της οθόνης Μάλιστα δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι με βάση την πρώτη μας επαφή, η οθόνη που ενσωματώνουν τα P9 και P9 Plus είναι η καλύτερη που έχουμε δει ποτέ σε οποιοδήποτε smartphone της Huawei. Ένα ακόμα πλεονέκτημα του Huawei P9 είναι το μικρό bezel αριστέρα και δεξιά της οθόνης, που μετριέται στα 1,7 χιλιοστά έναντι 3,05 χιλιοστών του Galaxy S7 για παράδειγμα.

gallery_286955_2983_92217.jpg

Εσωτερικά τα δύο μοντέλα στηρίζονται στο τελευταίο chipset της ίδιας της Huawei, το οκταπύρηνο Kirin 955 με 3GB μνήμη και 32GB αποθηκευτικού χώρου, που επεκτείνεται με μια microSD κάρτα (θα κυκλοφορήσει και σε έκδοση με 4GB RAM και 64GB storage). Η μπαταρία των 3000mAh χαρίζει σύμφωνα με την εταιρεία αυτονομία 12 ώρες κατά την αναπαραγωγή HD Video και άνετη χρήση κατά τη διάρκεια μίας ημέρες ακόμα και μετά από έντονη χρήση, με βάση διάφορες βελτιώσεις που έχουν γίνει κατά τη διαχείριση της. Μπορεί μάλιστα να φορτίσει αρκετά γρήγορα, με 10 λεπτά φόρτισης να είναι αρκετή για 5 ώρες ομιλία.

gallery_286955_2983_25735.jpg

gallery_286955_2983_105891.jpg

Το Huawei P9 αναμένεται στην αγορά τον επόμενο μήνα με τιμή €599 για την έκδοση 3GB/ 32GB και με τιμή €649 για την έκδοση με τα 4GB/ 64GB.

Ενημέρωση: Όπως μας ενημέρωσαν στελέχη της Huawei Ελλάδος, το P9 (3GB RAM/32GB) θα κυκλοφορήσει φθηνότερα στη χώρα μας και συγκεκριμένα με τιμή €549 (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α)