Η Huawei ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του Consumer Business Group (BG) για το πρώτο μισό του τρέχοντος έτους και τα ποσοστά πωλήσεων κινητών τηλεφώνων είναι εντυπωσιακά, σημειώνοντας αύξηση 62% σε σχέση με πέρυσι.

Στόχος της Huawei για φέτος είναι να αποστείλει 80 εκατομμύρια συσκευές, κάτι το οποίο σημαίνει πως έχει ήδη επιτύχει το 43% του αρχικού της στόχου. Από αυτά τα 80 εκατομμύρια συσκευές, η εταιρεία ευελπιστεί πως το 20% θα είναι high-end, ενώ πέρυσι το ποσοστό αυτό ήταν 16%. Το παγκόσμιο μερίδιο της Huawei στην αγορά smartphone για το πρώτο τρίμηνο του έτους έχει οριστεί στο 4,7%, κατατάσσοντας την τρίτη πίσω από τη Samsung, με 30,8% και την Apple, με μερίδιο 15,2%

 

Για το πρώτο εξάμηνο του 2014, η εταιρεία είχε αποστείλει παγκοσμίως συνολικά 64,21 εκατομμύρια συσκευές εκ των οποίων τα 34,27 εκατομμύρια είναι smartphones. Οι πωλήσεις smartphones της εταιρείας στις αγορές της Ασίας, Λατινικής Αμερικής, Μέσης Ανατολής, και Αφρικής, έφτασαν τα 20,56 εκατομμύρια, αύξηση 85% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Πιο συγκεκριμένα, οι πωλήσεις smartphones σε Μέση Ανατολή και Αφρική κατέγραψαν αύξηση 550%, στη Λατινική Αμερική αύξηση 275%, σε Ασία-Ειρηνικό αύξηση 180% και 120% στην Ευρώπη, ενώ η εταιρεία κατέχει την πλειοψηφία του μεριδίου αγοράς smartphone σε επιλεγμένες αγορές στην Ασία και Λατινική Αμερική.

 

Η εταιρεία πιστεύει πως αυτή της η επιτυχία οφείλεται στη κυκλοφορία αρκετών μεγάλων ναυαρχίδων, όπως το Huawei Mate 2 4G και το Huawei Ascend P7, τα οποία έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλή σε πολλούς καταναλωτές παγκοσμίως.

 

Link.png Site: GSMArena

Link.png Site: PhoneArena