Η Huawei παρουσίασε ένα ιδιαίτερα πρωτότυπο αξεσουάρ για το αυτοκίνητο. Πρόκειται για το Huawei CarFi, το οποίο μετατρέπει τα οχήματα σε κινούμενα WiFi hotspots και υποστηρίζει ταχύτητες 4G LTE (θεωρητικά έως 150Mbps) ενώ επιτρέπει την σύνδεση έως και 10 συσκευών.

Η Huawei εμπνεύστηκε από τις κομψές γραμμές ενός μπαστουνιού golf και χρησιμοποίησε για την κατασκευή του premium υλικά για επιπρόσθετη ανθεκτικότητα, όπως ξύλο και ανθρακόνημα για αυξημένη ανθεκτικότητα στην καθημερινή χρήση.

Το CarFi της Huawei θα κυκλοφορήσει σε τρεις χρωματισμούς (fashion elite black, warm family wood και dynamic speed red) για να ταιριάζει με το εσωτερικό των περισσότερων οχημάτων.

 

Η διείσδυση του WiFi στο infotainment σύστημα των οχημάτων θα γίνει ένα σημαντικό trend. Για να διαχειριστεί αυτό το trend και να συνδέσει τις μεγάλες προοπτικές και ευκαιρίες, το Huawei CarFi υποστηρίζει ταχύτατο LTE Cat4 με ταχύτητες έως 150 Mbps και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να συνδέονται μέχρι 10 επιβάτες σε δίκτυα, γρήγορα και εύκολα. Τα οφέλη της συνδεσιμότητας στα αυτοκίνητα συμπεριλαμβάνουν parking assist, emergency rescue, διάγνωση προβλημάτων, αναγνώριση ομιλίας, ενημερώσεις για συνθήκες κίνησης σε πραγματικό χρόνο και αναγνώριση προτύπου οδηγικής συμπεριφοράς για να εξασφαλιστεί η ασφαλής οδήγηση στον δρόμο.

 

gallery_286955_1745_11427.jpg

 

Το Huawei CarFi σβήνει αυτόματα όταν δεν αναγνωρίζονται συσκευές συμβατές με WiFi και μπορεί να χρησιμοποιείται για να φορτίζονται κι άλλες ηλεκτρονικές συσκευές. Το Huawei CarFi δεν περιέχει μπαταρία γεγονός που παρέχει προστασία ενάντια στην υπερθέρμανση και διαθέτει ενσωματωμένο αισθητήρα που ρυθμίζει αυτόματα την θερμοκρασία και τη μειώνει όταν κρίνεται σκόπιμο.

 

gallery_286955_1745_1255.jpg

 

Τοποθετείται στον αναπτήρα ή στον φορτιστή του αυτοκινήτου και διαθέτει “plug and play” λειτουργία που μπορεί να ενεργοποιηθεί με ένα μόνο άγγιγμα. Εναλλακτικά, ο χρήστης μπορεί να το διαχειριστεί εξ αποστάσεως μέσω Android ή iOS smartphones χρησιμοποιώντας την εφαρμογή "Huawei Hilink". Το CarFi της Huawei είναι ήδη διαθέσιμο από τον Νοέμβριο στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις αγορές της Δυτικής Ευρώπης από τον Δεκέμβριο και είναι συμβατό με όλα τα αυτοκίνητα που διαθέτουν αναπτήρα ή outlet φορτιστή.

 

 

Η αποστολή του insomnia.gr στo MWC 2017 είναι χορηγία της MediaMarkt